LifeStyle

4 moduri eficiente pentru igienizarea locuinței

Cu toții ne dorim o locuință curată și igienizată, lipsită de bacterii și de alți germeni care ne pot atacă sănătatea, atât nouă cât și membrilor familiei.

Din fericire, pe lângă soluțiile naturale pe care le cunoaștem încă de la bunici, precum oțetul alb și bicarbonatul de sodiu, există și alte metode mai eficiente și mai rapide de igienizare.

Iată 4 moduri prin care poți să-ți igienizezi locuința, în întregime:

 1. Utilizarea generatoarelor de aburi

Știm deja că aburul este un agent puternic de curățare și igienizare deoarece poate penetra în adâncimea suprafețelor și poate distruge bacteriile, germenii și alte organisme patogene, fără a utiliza substanțe chimice agresive. Ei bine, generatorul de abur, cum ar fi un aspirator cu aburi profesional este ideal pentru igienizarea suprafețelor dure, precum gresia, piatra și alte suprafețe rezistente la căldură dar și pentru igienizarea tapițeriilor și a țesăturilor. Acesta reduce utilizarea substanțelor chimice cu până la 80% iar cu ajutorul aburului uscat saturat, care poate ajunge până la 185°C., distruge prin șoc termic ciupercile, virușii, bacteriile și paraziții. Avantajul utilizării unui astfel de echipament este dat de faptul că aburul poate ajunge cu ușurință în adâncul țesăturii sau în spații greu accesibile.

2. Utilizarea unor echipamente de spălare-aspirare

Echipamentele de spălare și aspirare sunt echipamente versatile, ideale pentru curățarea și igienizarea profundă a diferitelor tipuri de pardoseli. Acestea utilizează o combinație de aspirare puternică și de spălare cu apă și soluții de curățare pentru a elimina murdăria, bacteriile și alergeni. În funcție de nevoi, de putere și de dimensiunea spațiului, aceste echipamente se găsesc cu diferite dimensiuni și caracteristici, pretabile pentru orice necesitate. Pe lângă versatilitatea și eficacitatea lor, echipamentele de spălare-aspirare sunt și foarte ușor de utilizat. Cu funcții intuitive și accesorii adaptate, echipamentele de spălare-aspirare fac întregul proces de curățare o sarcină simplă și eficientă. Mai mult decât atât, mulți producători au dezvoltat tehnologii inovatoare pentru a asigura un consum redus de energie și pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, făcând aceste echipamente nu doar eficiente, ci și ecologice.

3. Dezinfectarea cu produse profesionale

Din fericire, în momentul de față există o varietate de detergenți profesionali care sunt special creați pentru a oferi o igienizare eficientă și totodată, sigură. Aceste produse pot include dezinfectanți pe bază de alcool, soluții de curățare antibacteriene și dezinfectanți pentru suprafețe și spații dedicate. De exemplu, pentru bucătării se găsesc dezinfectanți alcalini, fără aldehide, avizați de către Ministerul Sănătății, pentru domeniile sanitare se găsesc detergenți dezinfectanți fără aldehide şi acizi, pentru igienizarea generală se găsesc detergenți dezinfectanți fără aldehide, fenoli sau substanţe active metalo-organice, etc. Indiferent de varianta aleasă, este important să citiți și să urmați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă pentru a utiliza corect aceste produse și pentru a asigura totodată o igienizare eficientă și sigură.

4. Aerisirea și ventilarea corectă a spațiilor

Pe lângă utilizarea echipamentelor și produselor specializate pentru igienizare, este important să acordăm atenție și aerisirii și ventilării corecte. Deschiderea ferestrelor în mod regulat pentru a permite circulația aerului proaspăt și pentru a elimina vaporii și mirosurile neplăcute poate ajuta la reducerea umidității și a poluanților interiori dar și la prevenirea formării mucegaiului și a apariției diverselor probleme de sănătate asociate cu aerul stagnat.  Toate aceste metode, împreună cu igiena corectă a membrilor familiei, care presupune în primul rând spălarea frecventă și corectă a mâinilor și utilizarea dezinfectanților pentru mâini, contribuie semnificativ la reducerea transmiterii microorganismelor în locuință.

Related posts

Bucureștiul ca o vacanță la Grădina cu Călătorii de pe 21 – 22 iulie, de la Merlock

Adina Meyers

Whirlpool – Prospetime de gheata

Adina Meyers

4 idei de cadouri pentru iubitorii de bucătărie

Adina Meyers