LifeStyle

Zidul, crescand in spatele Cortinei de Fier

Expozitia PETR SIS va avea loc in perioada 4 februarie – 2 martie 2010

Iti plac povestile? Chiar si cele despre regimul comunist? Atunci vino sa cunosti povestea lui Sis!

Fiecare dintre noi avem anumite amintiri fata de perioada comunista.

Amintirile lui Sis sunt ilustrate in caietul cu schite din scoala – de la ora de gramatica, caietul cu schite din Anglia, Suedia, adeverinte si stampile speciale pentru orice maruntis, ilustratii, desene si un casetofon-valiza.

Zidul este o expozitie documentara, volanta, realizata pe langa cartea lui Petr Sis – The Wall, care prezinta copilaria si adolescenta artistului in spaţiul bine delimitat de Cortina de Fier.

Petr Sis

Ilustrator, autor si regizor. S-a nascut la Brno, Cehia in anul 1949; a urmat cursurile Academiei de Arte in Praga si Colegiul Regal de Arte in Londra. Debutul sau ca regizor a fost unul remarcabil. Inca de la inceputul carierei sale a castigat Ursul de aur la Festivalul de Film Berlinul de Vest pentru un scurt metraj de animatie. Colaborarea cu Bob Dylan la albumul You Got to Serve Somebody i-a adus in anul 1983 premiile Cine Golden Eagle si Grand Prix Toronto.

In prezent, filmele sale fac parte din colectia permanentă a Muzeului de Arta Moderna (MOMA), din New York.

De-a lungul anilor a publicat peste 20 carti, castigand premii ca: The New York Times Book Review pentru cea mai buna carte ilustrata a anului pentru operele Rainbow Rhino, Beach Ball, Follow the Dream, Komodo!,The Three Golden Keys; medalia de aur acordata de Society of Illustration pentru Komdo!.

Petr Sis a contribuit cu mai bine de o mie de desene pentru The New York Times Book Review, iar ilustratiile sale au aparut in revista Time, The Atlantic Monthly, Newsweek, Esquire si multe altele.

In 2007, Petr Sis a publicat The Wall: Growing Up Behaind The Iron Curtain. Povestea unui baietel caruia ii placea sa deseneze, dar care din pacate a trebuit sa se supuna regimului comunist.

„With Sís, everything is multilayered and full of surprises. Getting it all in one read is like seeing the Metropolitan Museum of Art in an afternoon.” The San Diego Tribune

Related posts

Naan Food&Drink Studio participa la Gout de France/Good France 2016

Adina Meyers

De ce să purtăm dresuri vara?

Adina Meyers

Guardian Glass a furnizat sticla pentru Punta de Mar, o unitate de cazare plutitoare, unică, din Spania

Adina Meyers