LifeStyle

Xella Ro lanseaza Multiestimatorul, un program pentru calcularea economiilor care se pot obtine prin termoizolarea cu placi minerale

Compania germana Xella, lider international pe piata materialelor de constructii, lanseaza in Romania un program care ii ajuta pe utilizatori sa afle cat costa termoizolarea imobilului pe care il detin (cu solutii termoizolatoare minerale), ce economii vor putea obtine la facturile de utilitati in urma investitiei și cat dureaza amortizarea.

Pe site-ul www.termoizolareinterioara.ro utilizatorii vor regasi Multiestimatorul (programul de calcul) dar și multe informatii. Compania a lansat de asemenea un concurs, al carui caștigator va beneficia de termoizolarea la interior a locuintei inscrise in competitie. 

Potrivit unui studiu realizat de Xella cele mai multe lucrari de termoizolare din Romania presupun anveloparea exterioara a peretilor cu polistiren. Insa, in cazul in care intr-un bloc nu s-a obtinut acceptul tuturor proprietarilor, aceste lucrari realizate individual afecteaza aspectul cladirii, iar solutia este una foarte costisitoare și presupune multe aprobari de la primarie.

Grupul Xella a adus recent in Romania Multipor, un produs termoizolant 100% mineral, rigid si permeabil la vapori. Solutiile minerale sunt cele mai noi produse destinate termoizolarii, datorita caracteristicilor tehnice și ecologice ale produselor realizate din materii prime naturale.  Astfel, termoizolarea cu Multipor a unui apartament de 2 camere, dispus pe colt, costa aproximativ 800 EUR și asigura un transfer termic de 3,5 ori mai mic in comparatie cu situatia initiala. 

„Romanii au mizat pana acum pe termoizolarea la exterior, pentru ca piata de termoizolatii interioare  nu oferea suficiente solutii simple, care sa rezolve inclusiv transferul de vapori pentru reglarea naturala a umiditatii și evitarea de condens, mucegai sau ciuperci”, mentioneaza Madalina Dumitru, Regional Marketing Manager Xella.

Pentru popularizea noii solutii de termoizolare compania a lansat un concurs care va avea loc in perioada 15 mai – 15 iulie 2013 pe site-ul www.termoizolareinterioara.ro

Premiul cel mare consta in furnizarea unui sistem complet Multipor pentru termoizolarea unei locuinte și va fi acordat participantului care va obtine cele mai multe voturi. Cei care se inscriu trebuie sa trimita o fotografie a locuintei (realizata din interiorul sau din exteriorul cladirii), sa mentioneze care este motivul principal pentru care iși doresc o termoizolare cu placile minerale Multipor și sa iși invite prietenii sa ii voteze.

Valoarea maxima a premiului este de 2000 EUR, suma care include sistemul Multipor și manopera, calculata insa pentru o locuinta cu o suprafata mare, acoperitor in functie de tipul de imobil care va caștiga competitia.

Multipor a fost dezvoltat in urma cu mai bine de 10 ani și testat intens in Germania, inainte și dupa lansarea sa pe piata. Produsele Multipor sunt aduse in Romania de la fabrici care apartin grupului german Xella.

 

Related posts

Saint-Gobain aniverseaza 350 de ani de activitate: 1665-2015

Adina Meyers

Studioul inSIGN va propune noul concept de design pentru clădirea în care funcționează Hotelul Radisson Blu București – Erată Comunicat de Presă

Adina Meyers

TIPS&TRICKS masa de Revelion: eleganţă, strălucire şi culoare

Adina Meyers