LifeStyle

Cum ai grijă de plantele tale la finalul iernii

Februarie este pe terminate, iar zilele calde deja își fac apariția. În această perioadă, plantele au nevoie de atenție sporită din partea ta, pentru că se face trecerea între sezonul rece și cel cald. Vezi mai jos câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le faci în această perioadă pentru plantele tale.

Fertilizează plantele

Urmează perioada de înflorire, așa că fertilizarea plantelor la finalul lui februarie este esențială. Folosește fertilizant diluat cu apă conform etichetei, pânâ când vei observa că plante încep să crească constant. Tratamentul se poate aplica atât plantelor de grădină, cât și celor de apartament și va asigura o recoltă bună de flori, iar plantele vor deveni mai rezistente la boli și paraziți.

Folosește îngrășământ pe eticheta căruia vei întâlni scris NPK, adică azot (N), fosfor (P) și potasiu (K). Aceste trei minerale asigură alimentarea cu apă a plantei și întărirea rădăcinilor. 

Schimbă-le ghiveciul

Plantele cresc, iar cu timpul ghivecele devin neîncăpătoare pentru rădăcinile acestora. Transplantarea sau schimbarea ghivecelor se face în mod ideal primăvara (cu excepția bujorului care se transplantează în august).

Cum faci transplantarea? Scoți planta cu atenție din ghiveci, cureți pământul din jurul rădăcinii, dar nu total și îndepărtezi rădăcinile moarte. Pământul se îndepărtează total, iar rădăcina se spală foarte bine sub jet de apă, doar dacă acesta din urmă este invadată de dăunători. Pune planta într-un ghiveci proaspăt spălat (de preferat să fie unul de ceramică cu găuri de scurgere) și adaugă pământ poziționând planta cât mai dreaptă.

Nu uita de afânarea solului

După o iarnă friguroasă, vei observa că deasupra pământului din ghivece s-a format un strat albicios. Din cauza acestui strat alb pământul din ghiveci nu mai are un aspect natural. Nu trebuie decăt să îndepărtezi stratul alb, apoi să completezi cu pământ. În unele cazuri, acest strat este chiar mucegai, îți poți da seama ușor după miros și atunci pământul trebuie schimbat cu totul.

Related posts

Baritonul Iordache Basalic premiat la Bruxelles

Adina Meyers

Gealan devine Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei

Adina Meyers

Trofeul Someleriei – Cramele Halewood, 2012

Adina Meyers