Tapetul este unul dintre cele mai versatile finisaje de perete, in principal datorita faptului ca pune la dispozitie o multime de print-uri, motive si modele care pot sa faca fata aproape oricaror gusturi in materie de design. In plus, este o varianta ieftina si se aplica usor. Tocmai facilitatea de a-l pune in opera ii da o noua dimensiune a versatilitatii: nu trebuie sa te limitezi la aplicarea lui pe un perete, ci poti gasi locuri inovatoare unde, cu putin tapet, poti schimba in intregime atmosfera dintr-o incapere.

O scara simpla poate fi readusa la viata prin aplicarea unor fasii de tapet pe contratrepte. Daca alegi tapetul bine, cu o textura care sa nu faca nota discordanta fata de materialul din care sunt realizate contratreptele, scara ta poate sa para o adevarata opera de arta, atat din departare, cat si privita de aproape. Recomandarea noastra este alegerea unui tapet cu grafica dispusa pe un fundal in aceeasi nuanta cu treptele.

Pentru protectia zonei din spatele sanitarelor si electrocasnicelor din bucatarie, primul gand este sa montam placi ceramice. Insa daca iti doresti ceva spectaculos, care sa surprinda, poti incerca sa aplici tapet intre blatul de lucru si dulapurile suspendate, peste care sa montezi o placa transparenta din plexiglass sau sticla, pentru a-i oferi protectia necesara.

Tot intr-o nota care surprinde, poti aplica tapetul pe fetele laterale ale insulei de bucatarie sau ale barului dintre bucatarie si living. Astfel, piesa de mobilier poate deveni acel punct de interes care sa atraga privirile intr-o camera banala.

Daca rafturile tale nu sunt umplute in totalitate, „fundul” mobilierului cu rafturi este, de multe ori, banal si nu merita o a doua privire. Insa cu doar cativa metri patrati de tapet poti readuce la viata un mobilier care nu-ti mai „spune” prea multe.

Daca iti doresti o reconditionare a usilor, iar ideea celor simple te-a plictisit, tapetul adera foarte bine si pe lemn, asa ca usile pot fi un suport minunat pentru cateva fasii de tapet cu o grafica interesanta. Le poti asorta, astfel, finisajului de perete din camera sau, pur si simplu, ele pot deveni vedetele casei tale.

Daca esti unul dintre norocosii care au in casa un semineu, insa acesta nu mai are prea multa personalitate, poti utiliza si in acest caz tapetul. Singura mentiune pe care o facem este ca durata lui de viata nu va fi foarte lunga, din cauza caldurii suprafetei semineului care va cauza dezlipirea, in timp, a tapetului. Insa folosirea tapetului poate fi exact acel truc rapid de care ai nevoie pentru un plus de farmec al intregii case.

Daca te-ai indragostit de grafica unui tapet si nu gasesti un loc potrivit in casa, poti sa-ti confectionezi un tablou de mari dimensiuni, fixand un tapet textil pe o rama de tablou. Unde mai pui ca este si o modalitate ieftina de a-ti decora casa!

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Ce combinații de culori se potrivesc cel mai bine în baie? 

Adina Meyers

Decor si ambianta haute couture

Adina Meyers

Cum poti sa ai un cinematograf chiar la tine acasa

Adina Meyers