Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Si bucataria ta poate sa fie una de vis

Pentru a va bucura de o bucatarie frumoasa si utila, chiar daca spatiul de care dispuneti nu este vast, trebuie sa urmati cativa pasi.

Bucataria este indicat sa fie orientata catre nord-est sau nord-vest, astfel incat sa fie insorita dimineata sau dupa-amiaza, dar nu foarte intens. Bucataria orientata spre vest beneficiaza de o incalzire placuta vara, dar de o racire maxima iarna, iar cele orientate spre vest vor fi incalzite la maximum vara. Tocmai de aceea se recomanda orientarea acesteia usor spre nord. Explicatia este foarte simpla: spre nord lumina de la soare este constanta si uniforma.

Daca locuiti la casa cu siguranta aveti spatiu in curte pentru a amenaja o gradina, chiar una de legume. Este indicat ca bucataria sa fie in legatura directa si cat mai facila cu gradina de legume si cu pivnita.

De asemenea, bucataria trebuie sa se afle in legatura directa cu spatiul pentru servitul mesei. In acest fel, efortul de a duce mancarea de la bucatarie in dining este minim.

Materialele utilizate la finisajele din bucatarie sunt variate, insa cele mai intalnite sunt gresia, faianta si vinaromul. Depinde de imaginatia dumneavoastra ce fel de gresia si faianta veti alege, ce culori si texturi vor avea acestea. Nu uitati, insa, ca in bucatarie aveti nevoie de prize si de o buna aerisire. Este indicata atat existenta unei hote, cat si a unui sistem de ventilatie suplimentar. Trebuie sa tineti cont de faptul ca bucataria este un spatiu util. Astfel, suprafata minima pentru nisa de gatit este de 5-6 mp. Pentru intrebuintarea aparatelor si a mobilei este absolut necesara o suprafata de miscare de  minimum 1, 2m intre fronturi.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Un colt de relaxare in gradina

Adina Meyers

Intretinerea gardurilor vii toamna

Adina Meyers

Gradina in stil francez

Adina Meyers