O modalitate foarte simplă, rapidă şi ieftină de a schimba atmosfera din locuinţă şi de a-i imprima o amprentă personală o reprezintă decorarea pereţilor interiori.

Iată câteva idei la îndemână, cu ajutorul cărora poţi transforma chiar şi cei mai dezolanţi pereţi în puncte de atracţie pentru toţi cei care trec pragul casei tale.
Dacă în urmă cu zece ani erau pentru mulţi dintre noi decoraţiuni inedite şi inaccesibile, în momentul actual, stickerele se bucură de o mare popularitate, regăsindu-se în lista de produse a oricărui magazin de home & deco. Apelând la aceste autocolante decorative, pereţii locuinţei voastre vor prinde viaţă: vor spune poveşti despre voi şi cei dragi, despre pasiunile şi ceea ce vă ghidează viaţa. Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să vă personalizaţi pereţii cu ajutorul stickerelor: sunt ieftine, se găsesc într-o multitudine de modele, dimensiuni şi culori, se lipesc şi se dezlipesc extrem de uşor, fără să afecteze în vreun fel suprafaţa-suport, pot fi aplicate pe diverse suprafeţe (pereţi, geamuri, oglinzi, uşi, dulapuri, pardoseală etc.), pot fi realizate la comandă în funcţie de preferinţe, inclusiv cu imagini furnizate de voi.

Pereţii albi sunt cel mai uşor de decorat, deoarece se aseamănă unor foi de hârtie care aşteaptă să fie colorate şi desenate după bunul plac. De pildă, dacă vă doriţi un decor care să vă reprezinte întru totul, înrămaţi lucrări făcute de voi, postere, citate, amintiri şi absolut orice vă inspiră sau vă place. Pentru ca aranjamentul să vă transmită o stare bună, alegeţi rame în culori şi dimensiuni diferite şi aşezaţi-le pe perete cât mai jucăuş. Printre ele puteţi „strecura” post-it-uri colorate, fotografii sau chiar câteva stickere 3D. O altă idee la îndemână este să lipiţi direct pe perete câteva fotografii alb-negru. Rezultatul: un colţ artistic cu aer retro. Pentru ca aranjamentul să fie dinamic şi să atragă privirile musafirilor ca un magnet, folosiţi instantanee cu dimensiuni şi forme diferite.                                                                                                                                          

Accesibil ca preţ şi simplu de aplicat, fototapetul reprezintă o alegere excelentă atunci când vă propuneţi să obţineţi un impact decorativ puternic. Tocmai datorită efectului spectaculos pe care-l are, acest finisaj trebuie lipit pe un singur perete, preferabil pe cel cu vizibilitatea cea mai bună din încăpere. Încă un sfat pe care ar fi bine să-l urmaţi: evitaţi să amplasaţi sau să montaţi piese de mobilier pe acest perete, deoarece riscaţi să încărcaţi vizual spaţiul şi chiar să obturaţi decorul.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Un nou motor de căutare a locuințelor de pe piața imobiliară primară și secundară din România

Adina Meyers

Cele mai importante reguli în amenajarea camerei bebelușului tău 

Adina Meyers

TORO Design: luxul la el acasă

Adina Meyers