Amenajari Exterioare

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie să te asiguri că alegi vopseaua cu atenție, pe baza unor criterii clare, care să se plieze nevoilor tale. Nu te limita doar la nuanța produsului, ai în vedere și faptul că o vopsea expusă constant la precipitații, soare și vânt trebuie să fie concepută dintr-o formulă rezistentă la toți factorii externi. Află cum poți aplica eficient și corect vopseaua pentru exterior pe pereții locuinței tale pentru a-i da un aer curat, modern și nou!

Vopseaua pentru exterior: sfaturi utile de aplicare

Înainte de a începe zugrăvirea propriu-zisă, asigură-te că aranjezi corespunzător suprafața pe care urmează să aplici respectiva vopsea exterior, astfel cât rezultatul să fie unul cât mai curat și corect nivelat. Cu ajutorul unui furtun de grădină, îndepărtezi praful și murdăria de pe suprafața pereților, urmând ca ulterior să te ocupi și de îndepărtarea detaliată a reziduurilor. Deși ar exista tentația să folosești un aparat de spălat cu o presiune mai ridicată decât cea a furtunului, cel mai bine ar fi să nu recurgi la această variantă. Având o putere atât de mare, există riscul să provoci daune.

Pregătirea pereților pentru vopsea

Pentru o curățare aprofundată, tot ce trebuie să faci este să amesteci într-un recipient detergent de vase și apă, iar apoi, cu ajutorul unei perii, să ștergi pereții. Ai observat că în unele zone sunt și pete de mucegai? Nu-ți face griji. Ai la dispoziție soluții de curățare eficiente, de la Vitex, Mellerud sau Bison, pe care le poți găsi în magazinul online Econstrukt.

Înainte de a aplica vopseaua lavabilă, mai sunt câțiva pași pe care trebuie să îi parcurgi: curățarea stratului vechi de vopsea și amorsarea. Amorsarea are un rol important în pregătirea finală a peretelui, îmbunătățind aderența vopselei. Înainte de aplicarea amorsei, ai grijă ca peretele să fie perfect uscat.

Vopseaua pentru exterior: culori și tipuri

Există o mulțime de tipuri de vopsea pentru exterior din care poți alege: acrilică, siliconică cu finisare mată, epoxidică, decorativă. Află cu ce tipuri de suprafețe se potrivesc cel mai bine, pentru a te bucura de rezultate excelente pe termen lung.

Vopseaua acrilică pe bază de apă pentru exterior trebuie să aibă o putere mare de acoperire și o rezistență crescută la factorii de mediu, pentru a face față o perioadă îndelungată. Aceasta poate să fie aplicată pe suprafețe tratate cu grund, de beton, glet, cărămidă, tencuială, gips-carton. Dacă ești în căutarea unui produs special conceput pentru suprafețele de beton, vopseaua acrilică pe bază de solvent Vitex Cimentol este o opțiune excelentă. Se folosește atât pentru interior, cât și pentru exterior, având capacitatea de a face față cu succes în fața condițiilor meteorologice nefavorabile.

Produsul este comercializat de Econstrukt și este disponibil într-o gamă variată de nuanțe: gri deschis, gri închis, ocru, galben pai, albastru, alb, cărămiziu. Vitex dispune de trei game, una fiind cea amintită anterior, Cimentol, care are o finisare satinată, iar celelalte două, Acrylan și Vito Acrylic, cu o finisare mată.

Vrei să dai frâu liber creativității și să folosești o vopsea decorativă, pentru a însufleți anumite zone ale locuinței, dar și pentru a-ți pune amprenta personală? Ai de ales dintr-o o paletă largă de culori, din două game de vopsea: vopsea acrilică elastică Acrylan Elasic sau vopsea siliconică, Acrylan Siliconic.

Îți prezentăm și vopseaua epoxidică Vitex Pool Paint, bicomponentă, pe bază de solvent, pentru piscine, care are o aderență ireproșabilă și o rezistență uriașă la diverse produse chimice, cum ar fi cloramina. Dacă vrei să adaugi un plus de strălucire piscinei din beton sau metal, folosește cu încredere acest produs, dar asigură-te că atunci când îl aplici, temperaturile nu depășesc 35 grade Celsius și nici nu sunt mai mici de 5 grade Celsius.

Pentru a îmbunătăți considerabil aspectul exterior al locuinței tale, descoperă toate tipurile de vopsea prezente în gama Vitex și alege nuanța care se potrivește cel mai bine cu designul pe care vrei să îl creezi. Pe lângă varietatea de nuanțe, produsele sunt și rezistențe în fața condițiilor nefavorabile din exterior, iar prețul de achiziție este accesibil, astfel încât tu să te bucuri de un raport calitate-preț excelent.

Related posts

Cum creezi un decor vintage în baie în doar 7 pași

Adina Meyers

4 paşi simpli pentru a avea propria rocărie

Adina Meyers

Pentru proiectele tale de sudură – pistolet sudură și aparate – desudura.ro are oferte 

Adina Meyers