Arhitectii peisagisti au solutii pentru cele mai variate si exclusiviste gusturi atunci cand vine vorba de amenajarea unei gradini, asa ca o cascada se poate realiza, in numai cateva zile, cu un efort minim din partea dumneavoastra.

In amenajarea unei cascade trebuie parcurse cateva etape stricte, care incep prin amenajarea terenului in cazul in care aceste nu este denivelat in mod natural. Dupa ce a fost parcursa aceasta etapa, urmeaza amenajarea peisagistica prin crearea cursului de apa cu ajutorul pietrei de rau sau a pietrei decorative in functie de marimea acestuia.

Tot ce mai aveti nevoie este o pompa speciala care sa genereze cursul apei peste pietrele dispuse in trepte. Rezultatul este cel scontat! O cascada in gradina va relaxeaza datorita susurul apei si, in plus, asigura un peisaj rupt din natura.

In cazul in care suprafata terenului va permite, cursul de apa poate ajunge intr-un iaz, asigurand astfel un climat mult mai bun pestilor si florei specifice prin oxigenarea mai eficienta a apei. O astfel de investitie porneste de la 600 de euro si ajunge la cateva mii in functie de marime si de dotari.    

Articole similare

Baia retro: simpla, dar fermecatoare

Adina Meyers

Patru idei ca sa ajungi un expert in gradinarit

Adina Meyers

Trucuri rapide pentru (re)decorarea baii tale

Adina Meyers