LifeStyle

Virușii vor sta departe de casa ta dacă urmezi aceste reguli

În contextul pandemiei actuale, este mai evident ca niciodată că igienizarea corespunzătoare a suprafețelor este esențială. Chiar dacă încercam să ne luăm toate măsurile de protecție pentru a preveni contractarea virușilor, aceștia se ascund pe talpa încălțămintei cu care venim de afară, pe bancnotele sau monezile cu care tranzacționăm sau pe articolele de îmbrăcăminte pe care le purtăm.

 

Bacteriile și virușii sunt microorganisme pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, de aici și greutatea luptei cu acestea. Atunci cum ne protejăm de ele? Nu trebuie să fim speriați și să ne gândim că este nevoie zilnic de curățenie generală în locuință. Nicidecum! Dacă respectăm câteva reguli, totul va fi în regulă. Și vom trece cu bine și peste panica instaurată de coronavirus!

 

Curățare și apoi dezinfectare

Experții în curățenie din întreaga lume ne avertizează că dezinfectarea și curățarea nu sunt unul și același lucru și că trebuie făcute consecutiv, dacă ne dorim un rezultat eficient. Astfel, corect este să curățăm mai întâi suprafețele și abia apoi să le dezinfectăm. Curățarea poate fi făcută foarte bine cu o soluție din apă și săpun. Pentru dezinfectare, însă, cel mai bine este să aveți un produs profesionist. O variantă excelentă este dezinfectantul Gerpostar Plus de la Asevi care igienizează eficient multiple suprafețe, având în același timp o formulă sigură pentru locuințele cu copii sau animale de companie. Doar trebuie să luăm în considerare toate aspectele, nu?

 

Curățarea suprafețelor de contact

Vorbim aici, desigur, de acele suprafețe pe care tu și membrii familiei le atingeți cel mai des. De la mânere de uși sau sertare la întrerupătoare până la telecomenzi și robinete, toate au nevoie de o atenție specială. Asadar, după cum am învățat la pasul anterior, ordinea este să le curățăm de reziduuri și praf și, ulterior, să le dezinfectăm.

 

Spălarea hainelor cu care am fost afară

Sunt unele deplasări pe care nu avem cum să le evităm, așa că avem și aici adunate câteva sfaturi de la specialiști. Studiile demonstrează că virușii pot rezista pe haine de la câteva ore la câteva zile. Așa că recomandarea generală este ca hainele cu care venim de afară să le băgam direct în mașina de spălat și să le spălăm la temperaturi înalte. Să nu uităm, însă, de instrucțiunile de pe etichetă!

 

Igienizarea corespunzătoare a pardoselilor

Deseori, încălțămintea este și ea purtătoare de bacterii și viruși pe care îi aducem fără să vrem în locuință. În consecință, o atenție specială trebuie acordată și pardoselilor, pentru a ne asigura că acestea sunt cu adevărat curate. Cel mai bine este să avem în casă un produs care și igienizează, nu doar îndepărtează petele, precum această soluţie pardoseli Cian produsă de Asevi. Un avantaj este PH-ul neutru care contribuie la o curățenie și o igienizare perfectă, în același timp.

 

Spălarea bureților și a cârpelor folosite

Studiile arată că bacteriile trăiesc mai degrabă în medii umede. Instrumentele pe care le folosim pentru a curăţa și dezinfecta locuința pot ascunde mulți microbi. Astfel, Serviciul Național de Sănătate din America recomandă ca bureții și cârpele folosite în igienizarea locuinței să fie spălate la 60 grade Celsius după fiecare utilizare. De asemenea, o soluție ingenioasă este să le lăsăm peste noapte în apa clocotită, în care am adăugat în prealabil puțin dezinfectant.

 

Bineînțeles că pentru o siguranță deplină trebuie să avem mare grijă și de igiena personală care, alături de curățarea și igienizarea corespunzătoare a locuinței, va contribui fără îndoială la menținerea stării noastre de sănătate.

Related posts

Curatenia – prioritatea numarul 1 pentru o viata sanatoasa

Adina Meyers

Peste cu legume

Adina Meyers

Delta Studio prezinta ultimele trenduri in placile ceramice la Cersaie 2015– frumusete clasica

Adina Meyers