Amenajari Interioare Decor

Cum să creezi o atmosferă de lux în casa ta?

Oricine își dorește să aibă o casă frumoasă, primitoare, modernă, și de ce nu, care să încline într-o oarecare măsură chiar și spre zona de lux. În general, luxul este asociat cu o situație financiară peste medie, iar de multe ori acest lucru nu este greșit. Totuși, de-a lungul timpului specialiștii în design interior au venit cu diverse soluții și trucuri utile și simple cu ajutorul cărora orice proprietar poate crea o atmosferă de lux în locuință. Secretul constă în anumite detalii și obiecte decorative de efect care pot duce aspectul locuinței în sfera luxuriantă și care nu trebuie să fie neapărat extrem de scumpe, ci doar să creeze un decor ce pare scump.

Poate îți vine greu să crezi că poți face acest lucru fără un buget generos, dar în realitate este cât se poate de posibil dacă alegi cu atenție și bun-gust decorațiunile, de la covoare, perdele, până la corpuri de iluminat și mici piese de mobilier simple, dar elegante. Luminozitatea este unul dintre factorii principali ce pot crea o atmosferă de lux în locuință, așadar ar fi bine să îi acorzi o atenție sporită. Cu o investiție relativ mică și obiecte de efect, casa ta poate arăta ca scoasă din reviste.

Iată ce elemente te pot ajuta să creezi în propria locuință o atmosferă luxuriantă și un aspect general care va uimi pe oricine îți trece pragul.

●    Stilul minimalist

Pentru a crea o atmosferă de lux în casă nu este necesar un mobilier sau obiecte decorative cu design încărcat, pompos care mai mult ar aglomera încăperile. Dimpotrivă, designul minimalist poate reprezenta cu succes luxul, iar acesta presupune elemente nu doar moderne, ci și funcționale. De exemplu, poți opta pentru un pat cu sertare ascunse ori suspendat, un dulap cu uși glisante și oglinzi, o mobilă joasă de living sau un fotoliu rabatabil. Orice element care te poate ajuta să valorifici mai bine spațiul este binevenit, mai ales dacă stai într-un apartament de dimensiuni mici.

Din punct de vedere cromatic, este recomandat să mergi pe culori închise ori pastelate ce inspiră lux, eleganță, precum negru, maro închis, gri, bej sau crem. La acestea, poți adăuga accesorii colorate, ca de exemplu un tablou canva sau o vază lungă amplasată într-o zonă centrală din living sau dormitor.

 

●    Alegerea unor elemente unice pentru living

Livingul este principala încăpere din casă în care poți crea cu succes o atmosferă de lux; este totodată și camera în care îți primești rudele și prietenii, așadar ar trebui să aibă un aspect uimitor, reprezentativ pentru restul locuinței. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să schimbi mobila sau podeaua, ci poți pune accent pe accesoriile centrale ca de exemplu covorul, perdelele, draperiile etc.

Un spațiu luxos presupune nu doar mobilă elegantă, ci și multă lumină și o senzație de aerisire. Astfel, perdelele ar trebui să fie din materiale luxoase, fine precum organza sau voal care să lase lumina să pătrundă în totalitate în cameră. Dacă vrei să adaugi și draperii, acestea ar putea fi din satin ori catifea – vor completa cu succes decorul unui spațiu amenajat cu bun-gust. Totodată, poți opta pentru diverse covoare moderne pentru living în culori, forme și modele inedite – un astfel de element poate duce senzația de lux la un alt nivel dacă este bine ales.

●    Corpuri de iluminat originale

Lumina artificială este un alt factor ce poate influența atmosfera de lux din locuință. Unele dintre cele mai apreciate corpuri de iluminat moderne sunt cele cu intensitate reglabilă care să ofere o lumină puternică atunci când organizezi evenimente festive de exemplu, și o lumină caldă, difuză care să-ți ofere o atmosferă intimă, relaxantă. Din sfera luxului fac parte diverse modele de corpuri de iluminat precum lampadarele opulente din cristal sau mai multe spoturi incorporabile montate în pereți, în diverse zone ale casei.

În concluzie, pentru a crea o atmosferă de lux poți încerca cu încredere una sau mai multe dintre soluțiile prezentate anterior – cu elementele potrivite poți oferi locuinței un aspect complet nou și modern, cu accente luxuriante.

 

 

Related posts

Idei pentru decorarea pereților

Adina Meyers

Casa de weekend, pe plaja, in Chile

Adina Meyers

Desprins din vremurile de altadata: un colt shabby-chic

Adina Meyers