LifeStyle

Dieta de detoxifiere dupa sarbatori. Afla care sunt alimentele interzise in luna ianuarie

Cei mai multi romani nu au rezistat tentatiei sarmalelor, piftiei si salatei de boeuf de pe mesele de sarbatori si s-au ales cu un surplus ponderal de unu-trei kilograme.

Mesele dese, tarzii si abundente, dar si consumul mare de alcool, orele insuficiente de somn si lipsa de miscare din ultimele doua saptamani, sunt principalele cauze ale surplusului de kilograme pe care multi romani il au la inceputul anului.

„Sistemele digestiv si renal sunt cele mai afectate dupa aceasta perioada incarcata culinar si, ca sa-si revina, e necesara o dieta mai restrictiva, atat energetic, cat si ca diversitate de alimente", explica lector dr. Lygia Alexandrescu, nutritionist la clinica Natural Silhouette.

Cu toate acestea, nutritionistul avertizeaza ca dietele rapide, mai ales cele celebre, pot pune in pericol sanatatea pentru ca fie sunt fade si se bazeaza doar pe alimente sarace caloric si nutritiv, fie sunt hipoglucidice sau hiperproteice si limiteaza drastic aportul de glucide sau exacerbeaza aportul de proteine.

Cea mai buna metoda de a scapa de kilogramele in plus acumulate in perioada sarbatorilor este o dieta de detoxifiere insotita de un program constant de exercitii fizice moderate (mers pe jos, urcat scari, inot).

Dieta trebuie sa se bazeze pe legume si fructe colorate, cereale integrale, apa si ceai verde, pentru ca acestea contin diversi fitonutrienti care se completeaza reciproc in lupta pentru mentinerea starii de sanatate.

Continuarea acestui articol o puteti citi pe www.romanialibera.ro

Related posts

Curățarea și igienizarea podelelor cu produse profesionale

Adina Meyers

Petrecem o cantitate semnificativă de timp în pat, așa că este perfect logic ca dormitoarele noastre să fie cât mai confortabile. Jaluzelele dormitorului sunt cheia pentru a face exact acest lucru

Adina Meyers

Eveniment DanaartGallery la Carturesti

Adina Meyers