LifeStyle

Praktiker Romania: „Peste trei sferturi din vanzarile de materiale de constructii se realizeaza in sezonul de vara”

De altfel, perioada cea mai intensa din punct de vedere al constructiilor si amenajarilor, care se intinde din martie pana in octombrie, aduce si cele mai mari vanzari pentru magazinele grupului, parchetul laminat, gresia si mobilierul fiind printre cele mai cautate produse. In ceea ce priveste materialele de constructii, romanii achizitioneaza, in special: adezivi, gresie, faianta, gleturi, polistiren expandat si extrudat, tigla, vata minerala si placi gipscarton.

„Vanzarile pe categorii de produse fluctueaza in functie de sezon, perioada de varf pentru constructii si amenajari (martie-octombrie), fiind cea mai activa din acest punct de vedere. Vara, romanii cheltuie de 3 – 4 ori mai mult pe materialele de constructie pentru interior si exterior, fata de perioada de iarna. Pretul, calitatea produselor, dar si ofertele existente la momentul respectiv pe piata sunt cei mai importanti factori care influenteaza decizia de cumparare. Din observatiile noastre, atat articolele apartinand brandurilor renumite, cat si articolele marca proprie, care au un raport calitate-pret corect, sunt printre cele mai apreciate de clienti.“, spune Cornelia Gheorghe, Director de Achizitii Praktiker Romania.

Incepand din luna septembrie, produsele care se vand cel mai bine sunt cele destinate amenajarilor interioare si decoratiunilor, in timp ce, in sezonul rece, romanii achizitioneaza, pe langa produse de incalzire (sobe, seminee, centrale, radiatoare), mobilier si accesorii.

Conform reprezentantilor Praktiker Romania, jumatate din vanzarile anuale de produse pentru gradinarit se inregistreaza in perioada aprilie-iulie, cele mai solicitate articole fiind: mobilierul de gradina, pavilioanele, balansoarele – in categoria decoratiuni de gradina, si motocultivatoarele, masinile de tuns iarba, trimerele si uneltele de gradina. De asemenea, in perioada mai-iulie, o pondere ridicata in vanzari o au piscinele si accesoriile aferente.

Articole similare

“Plantăm Aer”, programul de responsabilitate socială dezvoltat de Daikin România, continuă cu experiențe autentice din inima naturii

comunicat de presa

Pinum inaugurează cel mai mare showroom din Europa de Est

comunicat de presa

Te așteptăm la Atelierul “Râs şi respiraţie”!

comunicat de presa

Lasă un comentariu