Image default
LifeStyle

Vernisaj Maurice Mircea Novac la GOLDART

Pictorul este unul dintre artiştii români cu o cotă foarte bună atât în ţară, cât şi peste hotare, iar lucrările lui amintesc, din punct de vedere al meşteşugului, de Breugel, Jan Vermeer sau Van Dyck.

Maurice Mircea Novac s-a născut în 1954 în judeţul Mehedinţi, a absolvit Institutul de Arte în 1978 şi face parte din Uniunea Artiştilor Plastici din 1986. A avut expoziţii în Belgia, Statele Unite, Argentina, Venezuela şi Olanda, unde a locuit multa vreme.  

“Novac se aşează ca un şlefuitor de lentile în faţa pânzei picturii. De aproape cinci ani, a trecut la pictura în ulei diluat mat, după ce a performat hiperrealist în tehnica tempera grasso, cu reuşite de vanitas manierist neerlandez. E laborios cu deliciu şi miză interioară personală. E atent la focalizări de lectură vizuală, nu la gestica dispersiei emoţionale pe pânză. Tehnic vorbind, poate oricând adăuga, ca picanterie peste limpezimea imaginii, câteva pizzicato retorice, din laboratorul pensulei: adaosuri grunjoase, scurgeri sau răzuiri în pastă, precum şi intruziuni de trompe loeil”, spune Aurelia Mocanu, critic de artă.

Tablourile sale vor putea fi admirate pe simezele Galeriei Goldart Hilton Athenee Palace până pe data de 1 iunie.

Articole similare

Ce se poarta in materie de ceasuri? Trend-urile cameleonice!

casamea.ro

Incepe cel mai important eveniment din bransa montatorilor

casamea.ro

Câştigători concurs “Crăciunul vine cu premii!”

casamea.ro

Lasă un comentariu

one × four =