Amenajari Interioare

Ventilatorul de baie este chiar atat de important pentru confortul nostru? Afla ce avantaje ofera acesta!

Foarte multi se intreaba daca intr-adevar au nevoie de un ventilator de baie, insa putini sunt cei care si cauta un raspuns sau fac o alegere in avantajul lor. Deloc surprinzator, ventilatorul de baie este subestimat – chiar foarte mult putem spune. Asta pentru ca sunt putini cei care intr-adevar cunoscut toate avantajele oferite de acesta.

Poate ca cei care au o baie prevazuta cu geam nu isi vor da seama ca au nevoie de un astfel de electrocasnic, insa in apartamenele mici, ale carora bai nu au decat o mica aerisire, prezenta sa este mai mult decat necesara.

Ai vazut si tu cat de enervanti pot fi aburii atunci cand facem o baie fierbinte sau un dus mai lung. Nivelul de umiditate din aer creste foarte mult si afecteaza nu doar nivelul nostru de confort, ci inclusiv mobila din baie, care tinde sa se umfle si in final sa cedeze. Nu trebuie sa uitam nici de sansele mult mai mari de dezvoltare a igrasiei si mucegaiului, care ne pot pune in pericol sanatatea.

De ce este important ventilatorul de baie? Pentru ca toate cele mentionate mai sus pot fi evitate cu ajutorul sau. Multi s-au convins de acest lucru. Cu siguranta ai vazut si tu ca majoritatea bailor din hoteluri, restaurante, pensiuni si asa mai departe, au in baie un astfel de electrocasnic. Tocmai pentru ca ajuta la eliminarea aburilor, a mirosurilor neplacute si cresterea nivelului de confort.

Acesta te va ajuta sa obtii o ventilatie mult mai eficienta pentru baia ta, lucru destul de greu de facut fara. Temperaturile vor fi si ele mentinute la un nivel acceptabil pentru organismul uman, ceea ce inseamna ca te vei putea bucura de bai lungi foarte relaxante si placute.

Pentru a te putea bucura la maxim de un ventilator de baie trebuie insa sa stii si cum il alegi, pentru ca sunt mai multe modele care iti stau la dispozitie, fiecare aducand la pachet anumite avantaje si dezavantaje.

Un prim aspect asupra caruia tu va trebui sa te hotarasti este tipul de ventilator de care ai nevoie. O sa ai de ales dintre modelele care pot fi montate pe perete sau ferestre, ventilatoare centrifugale pentru tubulatura sau ventilatoare axiale, iar exemplele pot continua.

Urmatorul pas este sa calculezi capacitatea de ventilare de care ai nevoie. Este destul de simplu de facut acest lucru – trebuie sa stii volumul total al baii tale (de exemplu 8 metri cubi) dupa care acesta vine inmultit cu 10 – din exemplul nostru rezulta ca avem nevoie de un model capabil sa ofere un debit de aer de 80 de metri cubi per ora.

Dupa ce ai stabilit si debitul de aer necesar, urmatorul lucru pe care il poti face este sa te uiti la nivelul de zgomot emis. Evident, e de preferat ca acesta sa fie unul cat mai mic, adica cu o valoare care sa nu depaseasca 40 de decibeli la capacitate maxima. Te mai poti uita si la prezenta anumitor senzori, ca de exemplu cel de umiditate – daca el se afla in dotarea ventilatorului de baie atunci acesta va porni automat atunci cand facem baie sau dus.

Related posts

Obiectele din iută te ajută să te simți mai aproape de natură

Adina Meyers

„Evadare in culori”, un proiect de amenajare semnat Gavia Concept

Adina Meyers

Oglinda poate transforma radical o incapere

Adina Meyers