LifeStyle

Vacante Albena

Albena este un resort de vacante aflat in partea de Est a Bulgariei, dar ce a fost construit relativ recent, el fiind inaugurat in anul 1967, de catre partidul comunist al acelei ere. Cei de la putere, din acea perioada, au decis sa construiasca statiunea in locul in care se afla in ziua de astazi, datorita proximitatii sale cu Varna, ce se afla la doar 32 de kilometri distanta, in partea din Sud, dar, totodata, in aceeasi directie, la doar 15 kilometri de Albena, se afla plaja Golden Sands.

 

            Plaja din Albena are 5 kilometri lungime si 150 de metri latime

Facand-o una dintre cele mai mari si impresionante din intreaga coasta a Marii Negre

Golful cuprinzand intregul resort. Mai mult decat atat, Albena a castigat titlul de „Blue Flag” de la Fundatia de Educatie pentru Mediul Înconjurător (FEE). O organizatie ce ofera certificate de acest gen pentru cei care urmeaza si implementeaza standardele lor. Pentru a putea primi titlul de „Blue Flag”. Un resort trebuie sa implementeze standarde ce tin de:

  • calitatea serviciilor,
  • siguranta mediului,
  • centre de informare,
  • dar si de educatia de mediu.

Acest premiu se ofera doar o data pe an. Iar Spania este tara care a tinut acest premiu cel mai mult, si anume aproape 30 de ani, primul certificat fiind oferit in anul 1987.

 

            Deoarece clima de pe litoralul vecinilor nostri este foarte similar cu al nostru, sezonul estival din Albena dureaza la fel de mult ca cel din Romania

Si anume din Mai pana in Octombrie. Media temperaturii anuale este de aproximativ 12° C. Verile din Albena fiind extrem de calduroase, cu temperaturi cuprinse, de cele mai multe ori, intre 28° C si 32° C.

Apa minerala din resorturile de spa au o temperatura de 30° C. In timp ce apa marii ajunge pana la 25° C, pe perioada verii.

Datorita conditiilor ideale de vacanta pe care acest petic de pamant il ofera, nu este de mirare faptul ca statul bulgar a ajutat la dezvoltarea zonei. Iar, astfel, putem gasi nu mai putin de 43 de hoteluri, 5 sate de vacanta si o zona de camping pentru cei care calatoresc cu rulota.

 

Desi Albena ar fi, pentru majoritatea, un resort destinat distractiei, sunt multe familii care aleg sa vina aici in vacanta. Datorita frumusetii sale naturale. Dar, daca ar fi sa alegem o plaja din Romania care seamana, din punct de vedere al petrecerii timpului liber, cu Albena, aceasta ar fi o combinatie intre doua mari statiuni celebre de la noi:

  • Costinesti
  • Vama Veche.

Am ales Costinesti datorita oportunitatilor de petrecere a timpului liber in privinta vietii de noapte. Dar si Vama Veche, pentru frumusetea bruta pe care aceasta statiune o avea in trecutul apropiat. Fiind, din pacate, schimbat total in ziua de astazi.

 

Turistii cazati la oricare dintre hotelurile din Albena, beneficiaza de sezlonguri si umbrele gratuite pe plaja. Nu ratati ofertele disponibile pe TripMe, site-ul tau pentru vacante !

 

 

Related posts

Un oraș din România, printre cele mai sigure destinații de vacanță în era coronavirusului

Adina Meyers

Peste 2000 de vizitatori au intrat în ludicul noir al Ralucăi Băraru la Teatrul Odeon, în cadrul One Night Gallery

Adina Meyers

Call for Architects and Designers – Delta Studio pregătește Albumul „Lifestyle Design Interior 2019”

Adina Meyers