Problema facturilor pe timp de iarna este una spinoasa pentru multi dintre romani. Efortul financiar necesar obtinerii confortului termic este considerabil, indiferent de tipurile si modalitatile de incalzire alese de consumatori.

In intampinarea acestei probleme iese AMASS, o companie care are misiunea de a promova solutii de incalzire mai eficiente si mai ieftine decat cele pe gaz. Printre aceste solutii se numara sistemele de incalzire electrica in pardoseala si radiatoarele cu roca vulcanica, solutii folosite de mult timp cu succes in Europa de Vest, mai ales in tarile nordice.

Aceste solutii de succes indeplinesc  toate cele patru cerinte necesare unui consum redus de energie si a unui grad de confort termic maxim:

Folosirea principiului inertiei termice (acumularea si cedarea treptata a caldurii)

Automatizarea si functiile speciale pentru reducerea consumului

Folosirea unei resurse inepuizabile de energie (resurselor finite le creste pretul pe masura ce sursele exploatate sunt epuizate)

Trebuie sa aiba eficienta energetica (cu 30% putere instalata mai mica) – avantaj in investitie si consum

Radiatoarele  cu roca vulcanica de productie germana ajuta la o reducere a consumului de pana la 40% spre deosebire de radiatoarele pe gaz datorita tabletelor de tip „Magmatica” care nu au pierderi de energie termica, si care continua sa incalzeasca aproximativ 45-50 de minute dupa oprirea radiatorului si care consuma curent in medie 5-10min / ora pentru o casa izolata termic.

A doua solutie pe care v-o propun specialistii AMASS CONFORT SYSTEMS sunt sistemele de incalzire in pardoseala. Acestea folosesc cablurile incalzitoarecare pot fi introduse in sapa sau, acolo unde sapa a fost turnata si nu se mai poate inalta, covorase incalzitoare ce pot fi introduse direct in adezivul gresiei (AMSmat) sau sub parchet (AMSfoil).

Cablurile incalzitoare AMScable sunt singurele cabluri de pe piata romaneasca fabricate in Danemarca si sunt singurele cabluri care au insertie de teflon pentru o rezistenta de lunga durata si invelis de folie de aluminiu pentru disiparea caldurii pe toata suprafata cablului incalzitor. Conductorii incalzitori sunt imbracati in silicon si protejati in timp la torsiune de fibra de sticla.

Sistemele de incalzire in pardoseala ofera un confort termic maxim, descriind o curba termica aproape identica cu curba termica ideala pentru corpul omenesc.

Termostatele inteligente cu care sunt dotate sistemele de incalzire in pardoseala  AMASS contribuie la reducerea consumului de energie oprind alimentarea atunci cand aceasta nu este necesara si pornind-o doar pentru intervale scurte de timp, atat cat este necesar pentru a mentine temperatura pe care ati ales-o. In plus au functie suplimentara de folosire a frecventei pulsatorii a curentului electric, nu frecventa continua astfel obtinand si aici diminuarea consumului.

Un alt avantaj al sistemelor de incalzire AMASS este ca acestea nu folosesc resursele traditionale epuizabile, al carui cost creste constant pe masura epuizarii rezervelor exploatabile. De exemplu, in perioada 1995-2006 costul gazelor a crescut de patru ori fata de costul electricitatii si continua sa creasca. Studiile realizate din declaratiile clientilor indica ca pe lunile de iarna, pentru o casa de 150 mp, izolata termic, clientii AMASS au consumuri medii de 400 – 450 de lei.

Prin folosirea electricitatii se elimina riscurile asociate sistemelor care utilizeaza combustibili precum gaz, petrol sau lemne precum riscul de explozie, de incendiu, sau de asfixiere. Sistemele de incalzire electrice prezinta riscul de electrocutare, dar specialistii AMASS au rezolvat aceasta problema prin intermediul disjunctoarelor diferentiale pentru protectie umana.

Toate aceste avantaje si multe altele, va vor asigura somnul linistit si din punct de vedere financiar si din punct de vedere al sanatatii.

Pentru mai multe informatii puteti apela oricand la specialistii AMASS.

Related posts

Ce trebuie sa stii inainte sa-ti schimbi ferestrele

Adina Meyers

Proiect de casă mică: suprafața utilă 110.86 mp

Adina Meyers

Principiile de functionare a aparatelor de aer conditionat

Adina Meyers