Amenajari Interioare LifeStyle

Unde în casa ta vei lucra? Înainte de pandemie nimeni nu s-ar fi așteptat la întrebarea asta

Marea bucurie de a lucra de acasă este că este acasă. Nu trebuie să vă mulțumiți cu decorul blând. Acesta este un spațiu de lucru în casa ta și, atâta timp cât funcționează pentru tine, poate și ar trebui să arate ca și casa ta. Dar, deși este important ca decorul să te inspire, este și timpul să-ți faci biroul de acasă potrivit scopului. La început „toate acestea” ne-amar fi fost de ajuns să tăbărâm lângă măsuța de cafea sau la biroul fierbinte din jurul casei, dar a sosit momentul să rezolvăm ceva mai permanent.

Unde în casa ta vei lucra?

Deci, în primul rând, nu va fi o surpriză să știi că cheia este încă locația. Unde în casa ta vei lucra? Înainte de pandemie, s-ar putea să fi instalat un scaun frumos și un mic birou/masă de toaletă în colțul unei camere care nu ocupa prea mult spațiu. S-ar putea să fi fost bine pentru un punct de administrator de weekend, sau pentru a-ți socoti taxele anuale, dar a devenit rapid evident că nu era bun pentru o zi completă de lucru.

Pentru cei dintre noi cu o așa-numită cameră de rezervă, situația nu era adesea mai bună acolo. Motivul pentru care este „de rezervă” este de obicei pentru că este practic cea mai proastă cameră din casă; dormitorul pe care nimeni altcineva nu-l dorește pentru că este mic. Sau întuneric. Sau cu un curent de aer. Sau are tavanul jos. Sau toate cele de mai sus. 

Deci, ce te face să crezi că vei petrece opt ore pe zi acolo, fiind productiv, creativ și ocupat?

În cel mai bun caz, puteți transforma acest lucru într-o zonă de depozitare de birou cu adevărat utilă – configurați imprimanta, documentele și fișierele sau orice altceva aveți nevoie și recunoașteți că veți petrece cea mai mare parte a timpului la masa din bucătărie, deoarece este cea mai mare, cel mai luminos spațiu, este probabil cea mai scumpă cameră din casă și eventual cea cu cea mai bună priveliște.

Dacă intenționați să lucrați de acasă pe termen lung, trebuie să vă puneți câteva întrebări cheie.

Lucrezi mai bine într-un spațiu central plin de viață sau ai nevoie de pace și liniște? Trebuie să participați la multe întâlniri (la telefon sau prin Zoom) sau lucrați în principal singur? Aveți nevoie de un computer desktop mare cu acces la o imprimantă sau puteți lucra pe un laptop? În cele din urmă, trebuie să lucrați o zi tradițională de nouă până la cinci sau puteți lucra noaptea când este mai liniștit? Răspunsul la aceste întrebări ar trebui să excludă imediat anumite spații și să te lase să te concentrezi pe restul.

Sondajele arată că biroul tradițional se plasează în partea de jos a listei de locuri în care oamenii obțin perspective creative.

În schimb, conform datelor, este mult mai probabil să fiți acasă sau să faceți ceva asociat cu viața rezidențială în momentele de iluminare. Cu cât îți poți condiționa mai mult casa și obiceiurile pentru a exploata această circumstanță, cu atât vei beneficia mai mult de spațiu.

Cel mai bine este să-ți așezi biroul lângă o fereastră pentru lumină naturală, dar dacă acest lucru nu este posibil, să pui o poză pe birou cu un spațiu exterior care te inspiră este cel mai bun lucru. Un peisaj vă va permite să vă trimiteți privirea la distanță medie și să vă odihniți ochii, ceea ce este esențial atunci când munca dvs. este bazată pe ecran.

Alegerea culorii potrivite pentru pereții tăi este un alt aspect important.

Fă-ți timp să te gândești nu numai la culorile pe care le iubești, ci și la felul în care te fac să te simți. Lucrezi cel mai bine în nuanțe, așa că, deși pot fi profunde și întunecate, paleta de culori trebuie să fie limitată. 

O idee de birou de acasă ar putea cuprinde panouri roșu intens cu o nuanță caldă de crem pe jumătatea superioară a pereților și peste tavan. Poți decora cu covoare stratificate care sunt un amestec de stil persan vintage și stil berber alb-negru.

S-ar putea să descoperiți că un amestec de culori cu contrast ridicat și modele în conflict vă fac să vă simțiți plini de energie și într-o dispoziție mai bună pentru a aborda ziua de lucru. Gândește-te la ce ți se potrivește – la urma urmei, ideea este că în acest birou te poți mulțumi. Știm cu toții despre importanța plantelor pentru detoxifierea aerului și pentru a aduce un aer curat, iar acesta este un alt aspect cheie al îmbrăcării unui spațiu de lucru. Dacă bugetul ajunge la un buchet de flori proaspete pe birou, fă-o.

Odată ce ai sortat decorul de bază, este timpul să te uiți la echipament. Cel puțin, este timpul să investești într-un scaun de birou adecvat pentru a-ți sprijini spatele. 

Cumpărarea unui scaun adecvat este cel mai important pas pe care îl puteți face pentru a sta departe de osteopați.

Photo by Vlada Karpovich from Pexels

Scaunele de birou au un suport lombar adecvat, per când un scaun de masă dur nu are. Adăugarea de roți înseamnă, de asemenea, că vă veți deplasa automat, vă veți întinde picioarele și vă veți schimba poziția, iar un scaun pivotant vă permite șoldurilor să se flexeze, ceea ce este crucial. Pe scurt, agitația este bună.

Dacă petreci nu mai mult de trei ore pe zi la un birou, poți scăpa cu un scaun de bucătărie standard, dar mai mult decât atât trebuie să investești.

Ascunderea tehnologiei este o altă parte importantă a creării unui birou care arată și se simte ca parte din casa ta.

Investește într-un router, imprimantă, tastatură și mouse fără fir și lipește toate firele vizibile pe partea de dedesubt a biroului tău pentru a le împiedica să de aspectul de dezordonat.

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Biroul în sine poate fi dictat de spațiul disponibil și de preferințele personale, dar dacă se află într-un colț al unei camere folosite în alte scopuri, există modalități de a-l face să se integreze. Un birou vopsit pentru a se potrivi cu peretele din spate astfel încât să dispară.

Crearea unui birou dintr-un raft larg (astfel încât un scaun să poată fi ascuns dedesubt) și adăugarea de rafturi deasupra pentru lumini și depozitare poate integra un birou într-o nișă de bucătărie sau sufragerie. 

Și nu uitați niciodată puterile transformatoare ale vopselei pentru a zona un spațiu. Utilizați o versiune mai întunecată a restului încăperii din jurul spațiului de lucru sau asigurați-vă că biroul și scaunul sunt separate de un covor. Într-o cameră mai mare, un set de rafturi de cărți poate opri un colț de lucru.

Related posts

Materiale brute, forme care inspira – standul Laboratorul de Arhitectura @BIFE-SIM 2015

Adina Meyers

De câtă capacitate de stocare ai nevoie într-un SSD?

Adina Meyers

Recapata-ti silueta!

Adina Meyers