Proiectată după principii ce ţin de integrarea spaţiului de locuit în mediul natural de care aparţine, casa din imagini este un exemplu de arhitectură ridicată la rang de artă. Construcţia îmbină funcţionalitatea cu designul exclusivist al spaţiilor.

Locaţia amplasată în vecinătatea pădurii şi înconjurată de natură a fost prima care le-a atras atenţia proprietarilor. Trăiau într-o casă pe care o cumpăraseră gata construită, dar în care nu se simţeau cu adevărat „acasă”.

„Locuind în acea casă, ne-am dat seama că ne doream de fapt alta mai modernă, cu facilităţi mai multe, cu alte dimensiuni şi relaţii între spaţii, precum şi o curte mai mare.

Pornind de la acest deziderat, de a ne construi căminul aşa cum voiam noi, am căutat în aceeaşi zonă de nord a Bucureştiului un teren din care să se vadă şi pădurea.”

După achiziţionarea terenului, cu o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, tânăra familie a contactat arhitectul care urma să se ocupe de proiect. A apelat la cunoscutul arhitect Codrin Triţescu, care le-a realizat mai mult decât o casă, le-a creat un nou stil de viaţă.

Configurarea proiectului s-a făcut în mai multe etape. Cea dintâi a constat în creionarea temei, urmată de discuţii pe planurile realizate de arhitect ca propuneri iniţiale.

Mai multe imagini găsiţi în Casa mea noiembrie 2016.

Related posts

Finisaje luxury intr-un apartament din Dorobanti

Adina Meyers

„Cărămida aparentă îmi amintește de Anglia”

Adina Meyers

Casa cu nuferi roz

Adina Meyers