Amenajari case Amenajari Interioare

Stilul rustic din nordul Franţei, transpus la Prejmer

O fotografie veche a unei locuinţe din Normandia a reprezentat punctul de pornire în proiectarea acestei case de vacanţă. Proprietarii, îndrăgostiţi de zona rurală din nordul Franţei, au simţit că această arhitectură îi reprezintă întru totul.

Gazdele noastre sunt foarte active, toţi cei trei membri având ca pasiuni sporturile şi drumeţiile. Locuiesc în Braşov, tot la casă, dar acolo au un stil de viaţă urban, dictat de rutina cotidiană şi de aglomeraţia oraşului. Şi-au dorit o casă de vacanţă undeva în jurul Braşovului şi aşa au ajuns la Prejmer. „Am ales Prejmerul datorită cetăţii fortificate de aici care este foarte frumoasă, un obiectiv turistic cu adevărat remarcabil, însă avem şi câţiva prieteni care şi-au făcut case de vacanţă în zonă, aşa că le-am urmat exemplul.”

Terenul cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi pe care l-au cumpărat este situat în zona rezidenţială nouă a Prejmerului, un loc liniştit, retras, cu vedere spre masivul Bucegi. Ca atracţii, pe lângă biserica fortificată, amintim circuitul de karturi şi aerodromul. „Un alt lucru care ne-a determinat să ne facem aici casa de vacanţă a fost acela că zona dispune de toate utilităţile şi de iluminat public, iar distanţa dintre Braşov şi Prejmer se parcurge în numai 15 minute.”

După achiziţionarea terenului, s-a trecut la următoarea etapă importantă: realizarea proiectului de casă. Un arhitect braşovean, fost coleg de liceu cu proprietara, a fost cel care i-a ajutat în acest sens.

Mai multe imagini găsiţi în Casa mea noiembrie 2016.

Related posts

Sfaturi de care e bine sa tii cont atunci cand te hotarasti sa iti zugravesti locuinta

Adina Meyers

Canapeaua extensibilă, o prezență esențială în fiecare locuință

Adina Meyers

Si un balcon mic poate fi amenajat asa cum doresti

Adina Meyers