Amenajari Interioare

Sfaturi care sa te ajute sa te folosesti eficient de centrala ta termica

Am observat de-a lungul timpului ca multi nu stiu exact cum sa foloseasca centrala termica astfel incat aceasta sa aiba o eficienta cat mai ridicata. Drept urmare ajung sa plateasca destul de mult pe facturi la finalul fiecarei luni, iar asta fara a se bucura de temperaturi la un nivel acceptabil al confortului.

Vom incerca in cadrul acestui articol sa iti oferim cateva sfaturi foarte utile, care sa te ajute sa te folosesti eficient de centrala ta termica, astfel incat nu doar sa te bucuri de un consum energetic scazut, ci si sa ai parte de o temperatura ideala in intreaga ta locuinta.

Pasii pe care tu trebuie sa ii urmezi incep chiar cu instalarea corecta a centralei termice. Da, tu oricum o sa apelezi la specialisti, insa alegerea echipamentelor de incalzire iti apartine, in final, tot tie. Asta inseamna ca va trebui sa te asiguri ca acestea sunt unele care fac parte din clase energetice superioare si sunt capabile sa distribuie caldura cu pierderi minime.

Este bine sa alegi si un termostat cat mai inteligent, care sa iti puna la dispozitie cat mai multe moduri de control ale centralei termice. Locul in care il amplasezi este de asemenea foarte important. Aici sfatul nostru este sa pui termostatul cat mai departe de ferestre, precum si in camera care de obicei este cea mai rece in timpul iernii. In acest fel nivelul de confort termic va fi unul acceptabil in intreaga locuinta, iar pierderile semnificative de caldura vor fi evitate.

Un alt sfat pe care ti-l oferim si de care e bine sa tii cont este legat de evitarea mascarii caloriferelor cu obiecte de mobilier. Daca este posibil evita chiar folosirea perdelelor ori a draperiilor, astfel incat caldura pe care acestea o emana sa poata circula liber in intreaga incapere.

Instalatia de incalzire necesita o verificare periodica, astfel incat sa ai garantia ca esti in siguranta si ca toate caloriferele pot functiona la capacitate maxima. De obicei recomandam ca la fiecare inceput de sezon rece sa se faca o aerisire a caloriferelor, astfel incat acestea sa se incalzeasca uniform. Verificarea tehnica periodica trebuie efectuata si ea, conform legii, cel putin o data la doi ani de catre o societate autorizata de ISCIR.

Daca pentru tine conteaza foarte mult ca centrala termica sa aiba un consum cat mai mic, atunci sunt cateva trucuri la care poti apela. Unul dintre ele consta in inchiderea centralei atunci cand nu esti acasa, inchiderea caloriferelor in camerele in care nu stai, setarea unei temperaturi mai mici a apei incalzite de centrala si asa mai departe.

 

Related posts

Cum să agățați corect imagini pe pereții dumneavoastră. Cele mai interesante piese de colecție care îți pot lua ochii

Adina Meyers

O amenajare 100% pe gustul proprietarilor

Adina Meyers

TIPS&TRICKS masa de Revelion: eleganţă, strălucire şi culoare

Adina Meyers