LifeStyle

Un omagiu in memoria reginei Maria

Pentru spatiul maternitatii am dorit un decor contemporan cu accente de tip muzeu, foarte pretioase, dintr-o alta epoca, dar suficient de voalate pentru a nu deveni apasatoare. Faptul ca maternitatea este dedicata memoriei Reginei Maria (lucru pe care l-am aflat mai tarziu), m-a facut sa cred ca am intuit foarte bine atmosfera care se cerea pentru acest loc.

Materialele de finisaj au impus foarte multe restrictii deoarece totul trebuie sa fie decontaminabil. Astfel am ales un paviment din PVC, iar pentru pereti am dorit un tapet pretios, care sa aminteasca de epoca pe care o citam. Conceptul de amenajare a fost acela de suprafete deschise, pe tonuri de alb, in contrast cu niste tablouri care reprezinta femeia in toate ipostazele ei: domnisoara, femeie matura, mama. Daca pentru zona de holuri tematica a fost aceea de tribut adus mamei si frumusetii femeii, in rezerve peretii au fost indulciti cu postere realizate de celebra fotografa Anne Geddes, specializata in fotografia de nou-nascuti. Contrastul cu finisajele albe il dau tablourile si fotoliile din salile de asteptare, dar si materialele textile ale storurilor, care sunt vibrante, intense.

Ceea ce contribuie si mai mult la aspectul neobisnuit al amenajarii, sunt corpurile de iluminat, care indiferent de zona, nu sunt tehnice si dau o stare de bine.

Related posts

Acoperisul Umbrella – Un brand nou predestinat protectiei!

Adina Meyers

MCA Power Door a castigat medalia de aur la “International Technical Fair”

Adina Meyers

Gala Premiilor Oscar 2021: amânată pentru prima dată în 40 de ani

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe