In nord, in special in orasul Darwin (capitala statului Northern Territory) aflat in plina dezvoltare, deoarece in sezonul cald si ploios (din noiembrie pina in aprilie) se produc taifunuri, casele de aici nu se construiesc “pentru totdeauna”. Sunt in general constructii usoare, din fibre, sustinute de piloni metalici. Partea inferioara este destinata adapostirii masinilor sau ambarcatiunilor, iar cea superioara constituie casa propriu-zisa. Structura este din lemn dur (de exemplu, cyprus pine) foarte rezistent la insecte.

Terenul pe care este edificata locuinta are de obicei dimensiuni mari, iar gradinile sunt luxuriante. In ultima perioada au aparut multe case in stil nou, moderne, situate in special aproape de faleza. Deoarece temperaturile sunt ridicate (chiar si in perioada iernii), ventilatia este foarte importanta. Aceasta este asigurata de deschiderile cu lamele orientabile si de palele lustrelor. Chiar si peretii despartitori din interiorul locuintei prezinta deschideri cu lamele orientabile, tot in vederea ventilarii permanente, insa cu riscul unei izolari fonice scazute. Astfel, serile si noptile sunt foarte placute, aerul racoros si plin de de miresme tropicale reimprospatind constant atmosfera.

In ceea ce priveste interioarele, acestea prezinta deobicei doua aspecte: pe de o parte traditionalul stil british cu mobilier, accesorii si decoratiuni vintage iar, pe de alta parte arta aborigena, reprezentata in special prin picturi si sculpturi.

Alta caracteristica este prezenta vegetatiei abundente atit in curti cit si pe terase. In aceste conditii, terasa devine un loc extrem de important, deoarece aici se poate petrece un timp indelungat pentru relaxare si alte activitati (birou, dining). Majoritatea caselor sunt dotate cu instalatii solare si piscine.

Related posts

Cum sa alegi o chiuveta de calitate pentru bucataria ta

Adina Meyers

Casa in oras, eleganta intr-un decor clasic

Adina Meyers

Casa dupa modelul conacelor boieresti

Adina Meyers