Decor Home LifeStyle

DO IT YOURSELF: Candele homemade parfumate

E timpul pentru un proiect DIY (Do It Yourself)! Ce zici de câteva lumânări homemade parfumate care îţi vor împrospăta atmosfera în cameră

Partea frumoasă la aceste proiecte este că îţi poţi face această candelă aromată, care nu numai că va avea un aspect deosebit, ci va avea şi aromele tale preferate.

Poţi folosi aceste candele şi pentru perioada în care te relaxezi, după o zi grea la muncă, dar şi oferind aromoterapie invitaţiilor. Totul e la alegerea ta!

Poți crea foarte ușor candele parfumate, folosind plante, condimente sau uleiuri esențiale, care nu au doar rol decorativ, ci și terapeutic. Pentru confecționarea candelelor parfumate, se recomandă folosirea cerurilor naturale, deoarece lumânările din comerț conțin parafină și alte substanțe chimice care, prin ardere, sunt eliminate în atmosferă.

Materiale necesare:

  • Borcănașe sau alte obiecte în care dorești să torni ceara
  • Ceară curată de albine (se găsește în magazinele apicole);
  • Fitile;
  • Bețe din bambus pentru frigărui;
  • Ulei esențial de eucalipt, mentă, iasomie, lavandă, scorțișoară, vanilie, lămâie, ylang ylang, portocală, bergamotă – la alegere!

Ce trebuie să faci:

Se va tăia o bucată de fitil cu circa 5 cm mai lungă decât înălțimea borcanului. Apoi, se plasează fitilul în interiorul borcanului, pe mijloc, cu capătul cerat în jos, până la baza borcanului. Celălalt capăt se leagă de bețișorul de frigăruie, care va fi așezat pe orizontală, pe gura borcanului . Astfel fitilul va sta drept, în poziție verticală.

Ceara se pune într-un vas și se topește la bain-marie. Când ajunge la punctul de topire și devine lichidă, se adaugă uleiul esențial. Se toarnă ceara cu atenție în borcan, având grijă să nu se miște fitilul din poziția centrată. Se recomandă ca borcanul să fie călduț atunci când ceara topită este turnată în borcan, pentru ca ceara să se așeze compactă. Se lasă la răcit circa șase ore, după care se taie fitilul, astfel încât să rămână în afară doar un centimetru.

Related posts

5 surse de proteine pentru dietă

Adina Meyers

Multistyler lanseaza provocarea verii: coafuri spectaculoase

Adina Meyers

Tolederm – ingrijirea perfecta pentru tenul foarte sensibil, hiper-reactiv, intolerant!

Adina Meyers