Amenajari case Amenajari Interioare

Un interior “made in France”

Stilul frantuzesc este, dincolo de originalitatea dictata de eleganta, un mix reusit intre interioare de factura rococo, art nouveau si neoclasice. Casele decorate in stil frantuzesc sunt intime si romantice imbiind la relaxare si visare.

Mobilierul specific acestui stil se remarca prin masivitate si rotunjimi puternic accentuate. In plus, totul este supradimensionat pentru ca monumentalitatea joaca si ea un rol important pe aceasta scena. Intru-un interior “made in France” totul are aspect antichizat iar traditia si natura isi gasesc locul intr-un mod stilizat, greu sesizabil la prima vedere. Patul este prevazut cu o tablie impozanta iar canapeaua si fotoliile au spatarul decorat cu butoni iar candelabrele impresioneaza prin eleganta dar si prin marime. Piese le mobilier arata “scumpe” si unice. In camerele de odihn a si relaxare predamina lemnul si marmura iar in bucatarie, metalul, lemnul cu aspect ponosit si ceramica. Peretii sunt decorati, in general, cu ancadramente sau cu tapet cu motive florale ori dungi.

Paleta cromatica care se utilizeaza intr-un decor frantuzesc se bazeaza pe contrast, pentru a evidentia elementele. Tonurile de gri si crem sunt completate de bordeaux, caramiziu, albastru sau auriu.

 

Articole similare

4 idei ieftine şi rapide pentru a crea un decor de toamnă superb

Lucia Lazar

Advertorial: Cum integrezi un bar in propria locuinta

Adina Meyers

Cumparaturi de casa noua

Adina Meyers