Stilul frantuzesc este, dincolo de originalitatea dictata de eleganta, un mix reusit intre interioare de factura rococo, art nouveau si neoclasice. Casele decorate in stil frantuzesc sunt intime si romantice imbiind la relaxare si visare.

Mobilierul specific acestui stil se remarca prin masivitate si rotunjimi puternic accentuate. In plus, totul este supradimensionat pentru ca monumentalitatea joaca si ea un rol important pe aceasta scena. Intru-un interior “made in France” totul are aspect antichizat iar traditia si natura isi gasesc locul intr-un mod stilizat, greu sesizabil la prima vedere. Patul este prevazut cu o tablie impozanta iar canapeaua si fotoliile au spatarul decorat cu butoni iar candelabrele impresioneaza prin eleganta dar si prin marime. Piese le mobilier arata “scumpe” si unice. In camerele de odihn a si relaxare predamina lemnul si marmura iar in bucatarie, metalul, lemnul cu aspect ponosit si ceramica. Peretii sunt decorati, in general, cu ancadramente sau cu tapet cu motive florale ori dungi.

Paleta cromatica care se utilizeaza intr-un decor frantuzesc se bazeaza pe contrast, pentru a evidentia elementele. Tonurile de gri si crem sunt completate de bordeaux, caramiziu, albastru sau auriu.

 

Related posts

Pereții despărțitori de apă – întotdeauna în tendințe

Adina Meyers

Culori care te ajuta sa dormi mai bine

Adina Meyers

Arhitectura industriala, design interior cald

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe