Pentru a va asigura ca acesta va rezista in timp si isi va pastra valoarea este important sa va asigurati ca este lucrat dintr-un lemn pretios.

Exista diferite tipuri de lemn ce sunt folosite pentru fabricarea mobilierului si fiecare dintre acestea prezinta caracteristici diferite. In aceste conditii aveti grija sa faceti alegerea in cunostinta de cauza. De exemplu, lemnul de stejar, care este cel mai des folosit in fabricarea mobilierului de buna calitate, este foarte dens si rezistent. In plus prezinta o rezistenta naturala impotriva putrefactiei si atacului insectelor. De o calitate inferioara este mobilierul din lemn de brad, care este o esenta moale si mai putin rezistenta in timp.

Lemnul de mahon se remaca prin frumusetea sa dar si prin rezistenta in timp asa ca o investiti in mobilier realizat din acest material este una extrem de inspirata. Caracteristici similare prezinta si lemnul de cires care este considerat un material pretios. La rândul sau, lemnul de nuc prezinta o multime de avantaje, avand densitate ridicata.

Lemn de artar prezinta texturi foarte interesante si din aceasta cauza acest tip de lemn este utilizat pentru mese si rafturi sau alte piese de mobilier in care se pot observa texturile complicate. Vestea proasta este ca o astfel de piesa de mobilier este costisitoare si se integreaza doar intr-un interior somptuos.  

Tecul este un copac tropical de esenta tare ce creste in general in Asia de sud si sud-est iar mobilierul realizat din  aceasta esenta este extrem de scump. Acest lemn este si foarte rezistent la atacul termitelor si a altor daunatori.

 

Articole similare

Tu stii cum scapi de praful din casa, fara prea mari batai de cap?

Adina Meyers

Cum decorezi în stil Bohemian Chic?

Lucia Lazar

Advertorial: Cum sa iti redecorezi apartamentul fara sa cheltui o avere

Adina Meyers