LifeStyle

Un gust pe gustul celor mici

Cei mai critici și mai pretențioși… degustători sunt, indiscutabil, copiii. Pentru ei lucrurile se împart, în mod clar, în două: „Îmi place” și „Nu îmi place”. Fără jumătăți de măsură, fără trucuri și fără false politețuri pentru a menaja orgoliul celui care a preparat mâncarea.

Poate că ai constatat sau doar auzit că, adesea, copiii care merg la grădiniță sau la After School, unde servesc și masa, nu sunt chiar foarte încântați de felurile de mâncare primite. Obișnuiți cu gustul mâncării „ca la mama acasă”, cei mici sunt categorici atunci când gusturile diferă și nu prea fac compromisuri. Așa că, cel puțin în cazul lor, proverbul potrivit căruia „Foamea este cel mai bun bucătar”, nu se aplică.

Ce secrete au mamele în bucătărie atunci când gătesc pentru copii, iar aceștia golesc farfuriile? Calitatea și prospețimea ingredientelor, în primul rând. Și un strop de magie de la Vegeta Natur.  Doar un strop, cât să echilibreze sau potențeze gusturile ingredientelor, cât să-i dea savoare celui final, obținut din întrepătrunderea lor.

Dacă ne referim la ingrediente, acum, toamna, ne este la îndemână cea mai variată gamă de legume, îmbelșugatele tarabe din piețe fiind adevărate explozii de culoare. Momentul este numai bun pentru a profita de ele și mai ales de bogăția de vitamine pe care le conțin. Este perioada numai bună pentru a le oferi celor mici „combustibilul” necesar odată cu începerea școlii și stimularea imunității lor înainte de sosirea sezonului rece.

Din meniul copiilor nu ar trebui să lipsească în nicio zi, ciorbițele. Ele nu doar că înglobează mai multe tipuri de legume bogate în vitamine și fibre, dar asigură și un tranzit intestinal corespunzător burticilor… încuiate. Vrei să afli un secret? Copiii adoră ciorbele și supele. Mai degrabă fac mofturi la felul doi.

Cu tot respectul purtat legumelor și verdețurilor, nu putem trece cu vederea importanța proteinelor în dezvoltarea organismului. Carnea de pui, de porc, de curcan, de vită sau pește, toate sunt esențiale într-o dietă echilibrată, fie că este vorba de copii sau de adulți. Dar mai ales de copii, care se află în perioada de creștere! Dacă vrei să aduni ambele beneficii într-o singură… farfurie, răspunsul este simplu: tocănițele din legume și carne sau fripturile cu garnitură de legume. Cu siguranță că vor fi pe placul celor mici! Cine ar refuza o mâncărică de ardei copți cu sos de roșii și mușchi de porc, la care ți-ai folosit trucul: Vegeta Natur Condimente pentru carne de porc? Și ce copil rezistă în fața unei delicioase și suculente pulpe de pui înnobilate cu Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu?! Recunoaște că ți-a lăsat și ție gura apă… Păi ce mai aștepți? În bucătărie, la treabă!

Related posts

Placinta cu branza

Adina Meyers

Lactatele, sursa ta de sanatate

Adina Meyers

Cea mai bună rețetă de cozonac

Adina Meyers