LifeStyle

Avantajele unui dormitor corect amenajat si curat

In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa puna accent pe curatenia din casa, iar motivele sunt unele evidente. Un mediu curat nu este doar mai sanatos, ci ne va imbunatati semnificativ si starea de bine, asadar trebuie sa ne dam silinta sa putem sa il mentinem asa. Din fericire avem foarte multe solutii la indemana care sa ne ajute sa trecem mult mai repede prin intregul proces, dar nu despre ele vom discuta in continuarea acestui articol.

Dormitorul este cel mai probabil camera in care noi ne petrecem o buna parte din timp si ne dorim ca aceasta perioada sa fie una de calitate. Nu doar ca in dormitor ne vom putea relaxa departe de ceilalti din casa, dar tot aici avem parte de intimitate si ne putem recupera dupa o zi stresanta la locul de munca. Un somn de calitate depinde si el intr-o mare masura de corecta amenajare a dormitorului, respectiv de cat de bine stim sa obtinem si sa mentinem curatenia.

In randurile urmatoare iti vom oferi cateva motive mai mult decat convingatoare ca sa te determine sa pui accentul pe curatenie si corecta amenajare a dormitorului. O sa vezi cum calitatea vietii tale se va imbunatati semnificativ, iar tu te vei simti mai bine si mai fericit ca niciodata.

In primul rand, a avea un dormitor curat inseamna ca noi vom fi mai sanatosi. Ai auzit si tu cat de periculosi pot fi alergenii si acarienii, mai ales daca suntem niste persoane mai sensibile care se confrunta destul de des cu alergiile. Chiar daca nu ai suficient de mult timp pentru a aspira zilnic aici, incearca sa scoti aspiratorul din debara de cel putin trei ori pe saptamana. De asemenea, nu uita sa cureti mobilierul de praf, lucru care ne va ajuta sa crestem rezistenta sistemului nostru imunitar. Prezenta unei plante va contribui si ea la crearea unui mediu mai sanatos, prin imbunatatirea aerului pe care il respiram.

Un alt avantaj oferit de un dormitor curat este reprezentat de eliminarea stresului. Cum se elimina stresul? Foarte simplu: din moment ce aceasta incapere este una curata, se presupune chiar de la inceput ca avem si toate lucrurile puse in ordine. Asadar ne va fi mult mai usor sa gasim rapid ce avem nevoie. In plus, nu ne vom mai simti „sufocati” de lucrurile care sunt aruncate anapoda prin incapere. Toate distractiile vizuale si disconfortul produse de acestea vor disparea.

Nu trebuie sa uitam ca, pe langa eliminarea stresului, tu o sa fii mult mai relaxat. Asta pentru ca ne vom putea bucura de un somn mai linistitor si mai adanc, precum si sa ne uitam la serialul nostru preferat ori sa citim o carte intr-o atmosfera perfecta.

Nu in ultimul rand, daca ai un dormitor perfect din punct de vedere al curateniei si amenajarii, iti va fi mult mai usor sa il intretii. Pana la urma cea mai grea parte este tocmai asta: sa iei o incapere foarte dezordonata si nu foarte curata si sa o transformi in una impecabila.

Related posts

Pogonici face recrutări la Mega Mall!

Adina Meyers

Sucul din fructe proaspat stoarse

Adina Meyers

Ce flori sunt la moda in 2016?

Adina Meyers