Amenajare baie Practic

Ce gresie și faianță alegi în baie? Vezi 10 exemple prezentate pe larg

Unele dintre cele mai grele decizii sunt alegerile în materie de gresie și faianță pentru băi. Așa că ți-am pregătit 10 exemple de băi care îți pot veni în ajutor atunci când te gândești ce model sau ce culoare vei alege pentru gresia și faianța din baia ta.

Cea mai ușoară variantă pentru o reprezintă albul. Însă, de cele mai multe ori și acesta trebuie accentuat. În cazul de față, s-a folosit culoarea albastru – care sugerează liniștea și relaxarea. Poți, de exemplu, să faci un perete întreg de faianță albastră, sau doar să alegi un covor albastru. 

Pentru interioare de băi mai sofisticate, poți alege un mozaic alb – verde pe jos, care se va completa firesc cu o gresie în aceleași culori, dar în proporții diferite. Dacă spațiul îți permite, alege o serie de draperii oliv și o cadă mare cu picioare.

Alb – negru – roșu este o altă combinație de culori potrivite în băi. În acest caz, gresia și faianța sunt alb – negru, iar elementele care ies în evidență sunt robinetul roșu, cu picior lung și stickerele cu pești negri.

În băile moderne poți găsi și combinația de alb cu galben. Te poți juca foarte ușor cu aceste culori: alege plăci mari de gresie pentru podea, iar pentru pereți folosește aceleași plăci, intercalate cu unele galbene. 

Clasicul nu moare niciodată: un mozaic dinamic, alb-negru pe jos, combinat cu pereți albi și mobilier maro poate fi alternativa perfectă dacă nu vrei gresie și faianță.

Natura este mereu o sursă de inspirație pentru interioare. Aici, spre exemplu, gresia de pe jos are textura naturală de pământ și se continuă pe peretele din spatele vasului de wc. Tot aici este o jardiniera cu plante naturale, un element original ce poate fi integrat în oricare din băile propuse în acest articol.

Există și interioare de băi mai simple, cum este cazul de față. Nimic nu iese în evidență, iar combinația de maro și alb pare să fie rețeta de succes pentru această baie. Este un spațiu mic, dar încăpător pentru toate obiectele sanitare. Mozaicul de pe cadă este singurul element decorativ ce asigură personalitatea acestui spațiu.

Related posts

Bucatarie de inspiratie provensala

Adina Meyers

Cum să îi prelungești durata de viață bateriei auto. Recomandările mecanicilor

Adina Meyers

Descopera gama remarcabila de accesorii baie inspre satisfactia continua a clientilor BATERII-LUX.ro

Adina Meyers