Este vorba despre terasa Danei Savuica, pe care vedeta a preferat sa o amenajeze in stil exotic, asemenea casei.

Mare iubitoare de natura si pasionata de Orientul Indepartat, unde de altfel a si locuit cativa ani, Dana a alocat terasei o suprafata mai mult decat generoasa – 70 de metri patrati – si a transformat-o intr-un loc de relaxare cu totul deosebit. Ca solutie de acoperire a ales deck-ul, un material foarte la moda in amenajarile exterioare actuale, utilizat din ce in ce mai frecvent datorita multiplelor sale calitati.

 

In primul rand, trebuie sa precizam ca este realizat dintr-un plastic 100% ecologic si reciclabil. Apoi, este foarte decorativ, imitand cu mare fidelitate lemnul natural, rezista foarte bine la conditiile atmosferice (umiditate, temperaturi extreme etc.), la trafic intens, petreceri etc., se monteaza foarte simplu, presupunand costuri reduse ale manoperei, si se intretine foarte usor. In acest caz, Dana a optat pentru un model care imita bambusul, din dorinta de a continua in mod firesc stiul interior al casei si la exterior si de a obtine astfel un look unitar. Proiectul de amenajare nu a fost deloc simplu, avand in vedere ca terasa se afla chiar pe malul lacului.

Mai exact, a fost nevoie de construirea unei structuri metalice, sustinuta de piloni din ciment. Proiectul, structura din metal si deck-ul au costat 8000 de euro. Dupa parcurgerea acestor etape, adica realizarea sheletului si montarea deck-ului, a urmat accesorizarea terasei cu un mobilier foarte atragator si confortabil, de tip in-out. Acesta este realizat din rattan, are un look exotic si indeplineste un dublu rol: poate fi folosit atat la interior, in sezonul rece, cat si la exterior, in sezonul cald.

Accentul nu s-a pus doar pe amenajarea terasei, ci si pe cea a gradinii. Pentru ca aceasta sa fie cat mai atractiva, s-au folosit diferite specii de plante care acopera toata paleta de nuante a culorii verde: de la verde deschis pana la verde inchis. Dintre acestea amintim salciile argintii, artarii, trandafirii etc.   

Materialul a fost publicat in revista DOMUS, editia septembrie 2011

Related posts

Cum arata o gradina completa?

Adina Meyers

Două grădini într-un singur proiect

Adina Meyers

O gradina heather, pas cu pas

Adina Meyers