Amenajari Exterioare

Cum alegi cel mai bun şezlong pentru grădină. Scurt ghid de cumpărături

Șezlongul, o piesă de mobilier pentru relaxare.

Un șezlong este o piesă de mobilier de grădină ideală pentru a vă întinde și a vă relaxa în sezonul cald. El poate fi accesoriul ideal în curtea sau grădina dumneavoastră.

Pe piață există o gamă diversă de șezlonguri fixe sau pliante, care să asigure confort maxim.

Mobilierul de grădină trebuie să fie conceput în aşa fel încât să îmbine utilitatea cu estetica. Nu trebuie scăpată din vedere nici rezistenţa în timp a pieselor.

Cum alegi modelul potrivit: șezlong de plastic, de lemn, ratan sau aluminiu

Iată la ce trebuie să acorzi atenție atunci când investești în mobilier de grădină de acest tip!

Alege un material rezistent!

Șezlongurile de grădină trebuie să fie rezistente la utilizări repetate, dar și la factorii externi precum razele soarelui și umiditatea.

Sezlongul din plastic – Este ieftin, însă nu poate fi considerat printre șezlongurile cele mai confortabile și performante.

Şezlongul din aluminiu – Este foarte practic, rezistent și ceva mai puțin costisitor decât cel din lemn, de exemplu. Partea rezistentă a șezlongului este din aluminiu care îl face mult mai ușor, iar restul este fabricat din textile.

Şezlongul din lemn – De cele mai multe ori este confecţionat din lemn rezistent și oferă un aer de originalitate grădinii sau curții. Poate fi folosit atât pentru modelele fixe, cât și pentru cele pliabile.

Şezlong din ratan – Este una din cele mai populare alegeri ale cumpărătorilor, deoarece îl poți folosi timp îndelungat. Ratanul este un material rezistent în timp, nu se rupe și nici nu își schimbă forma.

Un alt aspect important în procesul de selecție este și nivelul de relaxare pe care ți-l poate oferi.

În primul rând, atunci când vorbim de confort, ne referim la posibilitatea de reglare a spătarului, în diferite poziții în funcție de preferințe. De exemplu, poți ajusta spătarul în poziție orizontală pentru a te întinde la soare sau îl poți regla într-o poziție verticală în care să te simți confortabil dacă vrei să savurezi o băutură.

Pernele șezlongurilor, buretele tapițat sunt foarte importante dacă îți dorești să eviți durerile de spate. Confortul este mai mare cu cât buretele este mai gros. E de preferat ca pernele să fie detașabile, pentru o curățare eficientă, dar și cu husă pentru depozitare.

Prezența suporturilor de brațe este un alt criteriu legat tot de confort. La fel ca și manevrabilitatea. Ideal ar fi să cumperi un șezlong pliabil, pe care să îl poți și depozita cu ușurință.

Spune DA accesoriilor!

Optează pentru o umbrelă colorată care să se potrivească bine cu modelele alese de sezlonguri de grădină. Poți cumpăra și o măsuță pe care să pui cafeaua, o carte și băuturile răcoritoare.

Foto Pixabay

Related posts

Si bucataria ta poate sa fie una de vis

Adina Meyers

O baie cocheta, indiferent de marime

Adina Meyers

4 gradini din care sa te inspiri

Adina Meyers