LifeStyle

Un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut necorespunzator poate cauza diverse simptome

Specialistii Daikin Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european pe piata aparatelor de aer conditionat recomanda verificarea, curatarea anuala a aparatelor de aer conditionat si setarea unei temperaturi cu cel mult 10°C sub cea din exterior pentru a ne proteja sanatatea pe timpul verii.

Verificarea anuala a aparatelor de aer conditionat

Daikin recomanda ca procesul de intretinere si verificare a unitatilor de aer conditionat din portofoliul sau sa se efectueze anual, pentru a asigura o durata lunga de viata, o functionare fara probleme si o calitate optima a aerului furnizat. Desi folosirea unui aparat de aer conditionat nu poate cauza raceala, aceasta fiind contractata doar ca urmare a prezentei unui virus, un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut in mod necorespunzator poate cauza simptome similare unei raceli sau chiar alergii.

Temperatura ideala pentru interior

Pe langa intretinerea periodica, care presupune curatirea componentelor interne ale aparatului de aer conditionat si preintampina dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor, trebuie evitata setarea aparatului de aer conditionat la temperaturi prea joase, spun specialistii Daikin Romania. Conform standardelor internationale, nu este recomandata setarea unui aparat de aer conditionat sub 25 °C si nici la o temperatura cu peste 6 °C sub temperatura de la exterior. Temperaturile mai mici reduc umiditatea la interior, ceea ce determina uscarea membranelor din nas si gat, iar acest lucru poate cauza simptome similare unei raceli. In zilele caniculare, se accepta marirea diferentei, dar nu peste 10°C, pentru a evita efectul de soc termic cauzat de diferentele mari de temperatura atunci cand este realizata trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald si invers.

Pentru mai multe informatii despre DAIKIN vizitati www.daikin.ro

Related posts

Principiile de bază ale stilului decorativ parizian

Adina Meyers

“Aerul proaspăt și lumina naturală permit naturii să intre în casele noastre”

Adina Meyers

Pe 1 Iunie, peste 80.000 de copii și părinți s-au jucat la 1UNIFEST!

Adina Meyers