LifeStyle Retete

Rețeta zilei: Prăjitură Regina Nopții

Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Daniela Smărăndache, din București, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: prăjitură Regina Nopții.

Ingrediente:

Pentru blat: 

6 oua, 6 linguri faină, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao.

Pentru crema albă:

250 g ciocolata albă, 100 ml frișcă lichidă, 50 g unt, esență de vanilie sau de rom.

Pentru crema neagră:

250 g ciocolată amăruie, 100 ml frișcă lichidă, 50 g unt, esență de rom, 1-2 pliculețe cafea solubilă.

Pentru sirop:

1 cană de apă, 100 g zahăr, esență de rom.

Pentru glazură:

150 g ciocolată amăruie, 150 g frișcă lichidă, 50 g unt.

Cum se face?

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat spumă albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până când acesta se topește.

Spuma de albușuri se adaugă peste gălbenușuri, apoi se încorporează și făina amestecată cu cacao. Se toarna aluatul într-o formă de tort cu pereții detașabili, formă pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, apoi se taie în trei foi.

Pentru crema albă se topește ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca lichidă și untul, în bain marie. Se adaugă vanilia și se lasă să se răcorească.

Pentru crema neagră se topște ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca lichidă și untul, la bain marie.

Se adaugă esența de rom și cafeaua solubilă. Pentru sirop, într-o crăticioară, se caramelizează 100 g zahăr, care se stinge cu 100 ml apă, în care s-a adăugat esența de rom și se lasă pe foc până se topește zahărul. Se lasă la răcit.

Tortul se asamblează astfel: se așază în forma de tort detașabilă primul blat, se însiropează, apoi se adaugă crema de ciocolată neagră. Se adaugă următorul blat, se însiropează, apoi crema de ciocolată albă și, la final, ultimul blat, care, de asemenea, se însiropează.

Se dă la rece pentru câteva ore ca ss se întărească crema și apoi se scoate forma.

Se prepară glazura astfel: se topește în bain marie ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca lichidă și untul. Se amestecă bine să se omogenizeze. Se toarnă glazura peste tort, astfel încât să acopere întreaga suprafață. Se decorează tortul după preferințe. Poftă bună! 

Dacă și tu ai o rețetă cu care nu dai niciodată greș, și vrei s-o faci cunoscută, trimite-ne o fotografie cu preparatul și datele tale – nume complet, oraș – la adresa de e-mail: casamea@hiparion.com, iar noi o publicăm!

Related posts

HOROSCOP 16 decembrie. Capricornii avansează pe scara social

Adina Meyers

Katharsis și tehnologie. Noile media pun pe fugă emoția?

Adina Meyers

Policolor sprijina tinerii designeri si arhitecti romani

Adina Meyers