Pe langa materialele clasice, aveti la dispozitie si o varianta nonconformista, aceea a acoperisului verde.

O casa poate fi plina de viata intr-un mod extrem de simplu. Nu aveti nevoie de o gradina luxurianta si costisitoare pentru a fi aproape de natura ci doar de un acoperis verde… la propriu. Inginerii peisagisti propun o inventie moderna si nonconformista: un acoperis acoperit cu vegetatie, ceea ce pentru Romania este o noutate absoluta.

Inca de la inceput trebuie sa stiti ca investitia este destul de costisitoare si greu de intretinut dar, din punct de vedere estetic, merita toti banii. In plus, optand pentru un astfel de acoperis luati parte la curentul Eco pentru ca locuinta dumnavoastra va contribui la reducerea poluarii.

Pentru a avea un acoperis verde trebuie sa urmati cativa pasi simpli. Prima data trebuie sa aplicati un strat de bitum pe acoperis dupa care un strat de pamant fertil, grosimea acestuia variind in functie de tipul de plante pentru care optati. Specialistii recomanda ca greutatea stratului de pamant sa varieze intre 50kg/mp si 500 kg/mp.

Un acoperis verde are o multime de avantaje, prin economisirea energiei. O astfel de casa pastreaza racoarea in timpul verii si conserva energia termica iarna. In plus, acoperisul acoperit cu un strat viu este mult mai bine protejat in timp de intemperiile vremii, durata sa de viata crescand chiar si cu 20 de ani.   

Acoperisurile verzi au devenit o obişnuinta in mai multe state europene. De exemplu, in Germania 10% dintre case au un astfel de acoperis. 

Related posts

Un loft industrial din inima orașului Kiev

Adina Meyers

Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 174.29 mp

Adina Meyers

Alukönigstahl România, specialistul în sisteme de aluminiu, oțel și PVC de cea mai înaltă calitate

Adina Meyers