Solutii Constructive

Un loft industrial din inima orașului Kiev

În centrul orașului Kiev, într-o clădire nou-nouță, un loft de 115 mp a devenit de curând casa unui tânăr avocat care își ocupă weekend-urile distrându-se cu prietenii. Igor Martin și Olga Novikova de la biroul MARTIN Architects sunt arhitecții care s-au ocupat ca acest spațiu să reprezinte personalitatea proprietarului. 

Elementele de mobilier și decorațiunile au fost făcute pe comandă pentru acest spațiu de către meșteri locali din Kiev.

Câteva elemente care caracterizează acest loft industrial

În primul rând materialele expuse, precum cărămida aparentă sau căpriorii de lemn, suprafețele vitrate mari (nu neapărat ferestrele) care despart camerele și fac ca acestea să se întrepătrundă la nivel vizual sau finisajul de cupru al căzii din baie – sunt elementele specifice unui interior industrial. 

Transparența pereților de sticlă face ca lumina să pătrundă ușor dintr-o cameră în alta, iar acest lucru este un avantaj al acestui spațiu, având în vedere că nu este unul foarte luminos. Dar lipsa luminii de aici nu este neapărat un lucru rău. Arhitecții au experimentat atât cu culorile materialelor (tonuri închise de ocru, bejuri, marouri) cât și cu o schemă de iluminat care aduce la interior o atmosferă calmă.

Liniile folosite în amenajare sunt simple, curate, îndrăznețe pe alocuri și se pretează perfect pe stilul de viață energic al unui avocat burlac, precum este proprietarul de față. 

Spre exemplu, peretele din sticlă transparentă care desparte dormitorul de living are o formă foarte simplă, iar efectul lui este atât de sofisticat în atmosfera generală a amenajării.

Grădina urbană la interior

Un element care aduce puțin dinamism la interior și sparge linia tonurilor închise îl reprezintă peretele cu plante verzi din bucătărie. Lăzi de lemn reciclate sunt folosite aici pe post de ghivece pentru grădina verde care se întinde până în tavan. 

Lăzile din lemn reciclate le regăsim și în baie, unde, într-un colț al încăperii, sunt folosite pe post de dulapuri.

Vezi mai multe imagini în galeria foto atașată acestui articol.

Foto: MARTIN Architects

Related posts

Iarna la mansarda

Adina Meyers

4 greșeli pe care le faci atunci când vopsești

Adina Meyers

ElisPavaje recomanda: Atentie la proportia dintre spatiile verzi si pavaj!

Adina Meyers