LifeStyle

Tu stii cum se pot planta capsunii?

Multa lume crede ca, pentru a creste capsuni, trebuie sa ai un spatiu mare in gradina. Aceasta idee este una total gresita, pentru ca aceste plante sunt usor de intretinut si pot fi crescute in foarte multe moduri.

Chiar daca ai un spatiu mic acasa, poti creste capsuni care sa rodeasca in lunile calduroase de primavara si vara.

Poti creste capsuni si in ghivece, si in tevi de pvc, gaurite si puse vertical, in gradina, dar si in piramide de lemn cu pamant de gradina.

Capsunii infloresc si fructifica atat la soare, cat si la semi-umbra. Sunt obisnuite cu un pamant usor, bogat in substante organice, precum pamantul de frunze. Are nevoie de apa cat mai des, in conditiile in care intra rapid in sol.

Planta se intinde rapid daca nu este ingrijita. Datorita stolonilor, daca veti cultiva capsuni intr-un vas precum un ghiveci sau o jardiniera, stolonii formati vor iesi cu timpul in afara, oferind plantei un aspect curgator. 

Mai multe idei despre aceste constructii prin care iti poti face o productie sanatoasa de capsune poti vedea in galeria foto.

 

Related posts

Inaugurare Gloria Jean’s Coffees Traian

Adina Meyers

Cinci ani garantie pentru electrocasnicele incorporabile Electrolux, Zanussi si AEG achizitionate pana la 31 decembrie 2015

Adina Meyers

Concursul National Eurocosasul Ruris 2012 se desfasoara anul acesta in cadrul Targului de Sf. Ilie de la Polovragi

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe