LifeStyle

Tu stii cum sa te mentii in forma fara a pleca de acasa?

Ajungem la o varsta la care devine din ce in ce mai greu sa tinem pasul cu tot ce ne inconjoara, iar responsabilitatile pe care le avem ne fac sa trecem tot mai rar pragul salii de fitness. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa neglijam complet acest aspect, foarte important de altfel. Partea buna este ca ne putem mentine in forma si atunci cand suntem foarte ocupati si petrecem destul de mult timp in casa. Despre ele vom discuta astazi.

Una dintre cele mai bune metode pentru a ne mentine in forma acasa este sa facem curatenie intr-un mod cat mai energic. Zilnic sau la 1-2 zile. Poti chiar sa faci ca totul sa fie mai distractiv si sa impui anumite intervale de timp in care sa termini anumite zone ale casei. Daca nu reusesti sa te incadrezi gasesti tu un mod in care sa te „pedepsesti” (de exemplu, nu ai voie sa pui gura pe dulce in ziua respectiva). Daca dai cu aspiratorul atunci incearca sa vezi cat de repede poti termina treaba cu el, fie intr-o anumita incapere, fie in intreaga locuinta – fara insa a face curatenie superficial, deci fara a trisa.

O alta solutie la care poti apela este sa faci exercitii fizice chiar acasa. La aceasta apeleaza chiar si persoanele carora nu le place deloc sa mearga la sala si prefera confortul propriei locuinte. Sunt o gramada de exercitii pe care le poti face cu greutatea propriului corp sau folosind niste accesorii pe care cu siguranta le gasesti prin casa (de exemplu un simplu baston se va dovedi util pentru variatii). Internetul este o sursa bogata care iti poate oferi o multime de idei de antrenamente pe care le poti face acasa. Foloseste-l cu incredere.

Daca simti ca vrei mai mult, iar bugetul iti permite acest lucru, atunci poti chiar sa iti cumperi o bicicleta fitness. Aceasta te va ajuta si mai mult sa iti atingi obiectivele pe care ti le-ai propus, fie ca vorbim de pierderea mai multor kilograme sau pur si simplu cresterea rezistentei la efort. Un astfel de aparat se poate plia pe mai multe tipuri de bugete. Asadar, cu siguranta, o sa gasesti ceva care sa nu iti faca o gaura foarte mare in buget.

Legat de bicicletele fitness trebuie sa stii ca acestea sunt de mai multe feluri, si anume:

  • Bicicleta mecanica – varianta care te va face sa scoti cei mai putini bani din buzunar. Ea este creata special pentru a fi folosita acasa si te poate ajuta sa faci miscare zilnic
  • Bicicleta magnetica – aceasta varianta ofera mai multe avantaje fata de prima, avand bineinteles si un pret mai ridicat (despre care noi, totusi, consideram ca merita daca esti serios cu rezultatele pe care vrei sa le obtii)
  • Bicicleta eliptica – aceasta este fara nici o urma de indoiala cea mai eficienta dintre cele trei. Are si pretul cel mai ridicat, insa si ajutorul pe care ti-l ofera in a te mentine in forma si a scapa de kilogramele in plus este unul pe masura. Bicicleta eliptica iti lucreaza nu doar partea inferioara a corpului, ci si pe cea superioara.

 

Related posts

Maraton de teatru la Sibiu: actorul George Constantinescu pune in scena one man show-ul PAM-PAM timp de 25 de ore non-stop

Adina Meyers

Cele mai simple soluții pentru curățenia de primăvară

Adina Meyers

Top 3 criterii pentru alegerea contabilului potrivit

Adina Meyers