LifeStyle

Treptele Unirii, un recital de Emil Boroghină, în turneu la Ierusalim

În luna ianuarie 2018, Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, a inițiat seria evenimentelor dedicate Centenarului, prin organizarea primului turneu european cu Treptele Unirii, un recital de Emil Boroghină, societar de onoare al Teatrului Național Craiova, și pe parcursul anului a fost prezentat la Paris, Bruxelles, Haga, Viena. Spectacolul este o coproducție a Teatrului Nottara și a Teatrului Național Marin Sorescu Craiova (regia: Alexandru Mâzgăreanu, scenografia: Dan Adrian Ionescu) și se încadrează în seria evenimentelor culturale organizate de Institutul Cultural Român, prin reprezentanțele sale din străinătate, în cinstea Anului Centenar.

Pe 7 octombrie 2018, la invitația ICR Tel Aviv, Treptele Unirii se va juca la Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim (strada Shivtei Israel nr. 46), de la ora 11:00. Recitalul, care conține fragmente din lirica populară, din poezii de la Grigore Alexandrescu, Andrei Mureşanu, Ştefan Octavian Iosif, Tudor Arghezi, Octavian Goga, Vasile Voiculescu până la Marin Sorescu sau Cezar Ivănescu, evidențiază cele mai semnificative momente ale istoriei noastre naţionale, care reprezintă, în esență, trepte ale făuririi Marii Uniri şi a Statului naţional unitar român.

„De la etnogeneza românească până astăzi, trecând prin epopeea luptei pentru independență și pentru uniune, versurile poeților români aleși de Emil Boroghină reprezintă o cunună pe creștetul României eterne”, a descris academicianul Răzvan Theodorescu recitalul lui Emil Borogină.

Treptele Unirii face parte din seria de evenimente intinerante organizate de Teatrul Nottara în cinstea Anului Centenar, alături de spetacolele Despot Vodă, Vlaicu Vodă, Trilogia Moldovei (toate în regia lui Alexandru Mâzgăreanu) și Despre olteni, cu dragoste (regia: Constantin Fugașin).

 

                                                                                                                Silvia Dumitrache

 

Persoană de contact:

Cristina Sava, Șef Serviciu Marketing, vânzări, relații cu publicul

e-mail: cristina.sava@nottara.ro

tel: 0723.944.477                                                                      

 

Related posts

Competitia Electrolux Design Lab sarbatoreste 10 ani de inovatie

Adina Meyers

Industrial legacy by Exotique la BIFE-SIM 2014!

Adina Meyers

Strategia Egger a avut succes

Adina Meyers