Amenajari Interioare

Tu stii de ce majoritatea adora fierul de calcat vertical?

In orice casa este nevoie de un fier de calcat, mai ales daca printre cei care locuiesc in aceasta sunt persoane care prefera sa se imbrace mai formal. Chiar si asa, tot vor exista momente in care vei avea nevoie de un fier de calcat, care se poate dovedi util intr-un numar destul de mare de situatii. Cu toate acestea, inca sunt destul de multi cei care lasa pe ultima suta de metri cumpararea unui astfel de electrocasnic. Tinand cont de faptul ca preturile au devenit din ce in ce mai accesibile… nu vedem de ce sa nu cumparam din timp unul.

In articolul de astazi atentia noastra se va indrepta catre fierul de calcat vertical, iar asta pentru ca, desi multe persoane au inceput sa apeleze la el, procentul celor reticenti, care prefera modelele clasice, este in continuare unul destul de ridicat. La ora actuala, pe piata din Romania putem gasi destul de multe modele de fier de calcat vertical care merita cumparate datorita avantajelor pe care ni le ofera. Care sunt aceste avantaje? Haide sa vedem impreuna.

Un fier de calcat vertical este mereu binevenit la casa omului, iar asta pentru ca acesta are o eficienta ridicata si, dupa cum ne spune si numele sau, ne permite sa il folosim vertical. Ce inseamna acest lucru? Faptul ca vom putea calca perdelele proaspat scoase din masina de spalat imediat dupa ce le-am pus la geam. Nu mai trebuie sa ne complicam cu gasirea unui spatiu suficient de mare pentru a calca „clasic”, pe o masa sau pe jos.

Un alt avantaj care merita mentionat este acela ca, un fier de calcat vertical se foloseste de puterea aburilor pentru a calca. Jetul de abur cald va patrunde adanc in tesatura materialului, iar asta va duce la dilatarea si intinderea fibrelor din tesatura. Calcarea hainelor, si nu numai, prin intermediul aburului fierbinte nu afecteaza deloc tesatura si ajuta chiar in igienizarea sa, eliminand majoritatea bacteriilor, alergenilor si microbilor care se pot dezvolta pe aceasta.

Acum ca am trecut in revista principalele avantaje ale unui astfel de fier de calcat urmeaza sa vorbim si despre caracteristicile cele mai importante pe care trebuie sa le avem in vedere inainte de a scoate banii din buzunar. Asta pentru ca, daca vrem sa ne bucuram la maxim de pe urma unui astfel de aparat, trebuie sa stim cum sa il alegem pe cel mai bun.

Fierul de calcat vertical se foloseste in primul rand de aburi pentru a ne ajuta sa ne calcam hainele. Asadar, un prim aspect important este debitul de abur, care trebuie sa fie destul de mare atunci cand dorim sa calcam si igienizam obiectele vestimentare mai groase, precum un palton. Un model foarte bun va fi capabil sa ofere un debit al aburului de 20 de grame pe minut, dar la fel de bine iti poti indrepta atentia catre unul cu un debit de 10-15 grame pe minut.

Puterea este si ea importanta, iar asta pentru ca ea ne spune cat de mult trebuie sa asteptam din momentul in care am pornit fierul de calcat si pana il vom putea folosi (pe scurt, cat dureaza pana ce se va produce aburul). In medie vorbim de 45 de secunde in cazul unui model cu o putere de 1000 W.

Related posts

Confectionarea unei draperii: cum alegem si calculam necesarul de material

Adina Meyers

Locuință și spațiu de lucru reunite sub același acoperiș

Adina Meyers

Ai nevoie de un generator de curent? Nu stii cum sa il alegi? Te ajutam noi

Adina Meyers