Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Tu ce crezi? Corpurile de iluminat sunt importante in amenajarile interioare si exterioare?

Foarte putine sunt persoanele care considera iluminatul ca facand parte integranta a amenajarii interioare si a celei exterioare, iar asta pentru ca pentru ei importanta iluminatului este una destul de mica. Adevarul e ca o astfel de abordare este una cat se poate de gresita, iar asta pentru ca o corecta alegere a corpurilor de iluminat poate sa faca diferenta intre un design reusit si unul care sa nu faca altceva decat sa ne oboseasca.

Lumina este foarte importanta, nu doar in ceea ce priveste imbunatatirea starii noastre de spirit, ci si atunci cand vine vorba de amenajarile interioare si cele exterioare. Aspectul unei camere poate sa se schimbe complet cu ajutorul unei ambiante care este creata de catre corpurile de iluminat, iar daca ne „jucam” cu ele putem sa oferim anumite senzatii organismului nostru, ca de exemplu senzatia de confort, cea de caldura si dragoste. Evident, exista si senzatii de evitat, ca de exemplu cele de raceala sau de disconfort. Iata asadar de ce trebuie ca in amenajarile locuintei noastre sa luam serios in considerare o corecta alegere a corpurilor de iluminat.

Corpurile de iluminat mai pot fi privite si ca o cale rapida prin care sa putem schimba decorul casei noastre fara a baga mana foarte adanc in buzunar. De precizat ca in crearea unei ambiante relaxante la interior e bine sa venim in completarea lor si cu alegerea unor surse de lumina adecvate pentru exterior. Acestea din urma nu au doar un rol estetic, ci si unul cat se poate de functional, devenind niste adevarate calauze pentru trecatori atunci cand afara s-a lasat intunericul.

Pentru a stii cum sa alegi corpurile de iluminat cele mai potrivite pentru tine trebuie sa stii ca exista trei tipuri principale de iluminare, si anume: iluminarea generala (categorie in care includem lustrele, plafonierele si alte surse de lumina care au rolul de a lumina unifor intreaga incapere in care sunt amplasate), iluminarea ambientala (in aceasta categorie intra lampile si lampadarele care ofera o lumina nu foarte puternica, contribuind in acest fel la inducerea unei stari de relaxare) si iluminarea functionala (corpurile de iluminat din aceasta categorie sunt cele care ofera lumina necesara desfasurarii anumitor activitati, ca de exemplu scrisul, cititul si asa mai departe – aici intra lampile de birou).

Fiecare categorie este una importanta, asadar nu trebuie sa le ignoram si, acolo unde se poate, sa le putem folosi pe toate. O sa vezi ca procedand astfel o sa ai doar de castigat.

In ceea ce priveste corpurile de iluminat pentru exterior, aici lucrurile sunt ceva mai simple, iar asta pentru ca noi trebuie sa avem in vedere doar faptul ca amplasarea lor o vom face tinand cont de locul pe care vrem sa il scoatem in evidenta. De exemplu, pentru a crea impresia ca avem o casa primitoare, putem pune de o parte si de alta a usii doua lampi / felinare. In acest fel usa va fi de asemenea scoasa in evidenta, lucru ideal atunci cand ne intoarcem noaptea tarziu acasa.

Related posts

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Adina Meyers

Ce trebuie să știi atunci când alegi mobila pentru camera de zi?

Adina Meyers

Un vechi hambar transformat în mansardă locuită

Adina Meyers