Amenajari Interioare

Personalizeaza-ti casa cu sticla colorata

Sticla vopsita si-a dezvoltat o varietate de aplicatii cu scop decorativ si nu numai. Acest lucru se explica prin faptul ca sticla, sub aspectul ei brut, nu mai satisface exigentele de natura arhitecturala si de design.

Panourile din sticla vopsita securizata sunt disponibile intr-o mare varietate de culori si pot fi utilizate la placarea peretilor din bai, bucatarii si alte zone de lucru sau la placarea obiectelor de mobilier. Raspandirea lor tot mai larga se datoreaza folosirii usoare, rezistentei la temperaturi ridicate, dar si proprietatilor sticlei colorate de a putea fi taiata in orice dimensiune, cu o grosime standard de 4, 6 si 8 mm. Cazurile speciale necesita un sablon, cu posibilitatea decuparii in orice forma, exceptie facand suprafetele curbe.

Panourile din sticla vopsita se realizeaza la comanda, pe baza unor dimensiuni exacte, astfel incat sa se monteze perfect. Ele trebuie montate pe o suprafata plata, cu un adeziv special. In privinta timpului de montare, acesta este scurt si nu presupune umplerea rosturilor sau chituirea. Sticla vopsita este un finisaj ce asigura continuitate spatiala.

Avantaje
Acestea tin in primul rand de varietatea cromatica. Vopseaua cu care se trateaza sticla poate avea o multitudine de culori, potrivite oricarei amenajari. Daca iti doresti insa un design unic, producatorii iti propun sticla vopsita imprimata digital, ce personalizeaza panoul de sticla.

Principalele avantaje ale panourilor sunt urmatoarele: se intretin simplu, se comporta foarte bine in spatii umede si nu se decoloreaza usor. Sticla vopsita este totodata un material rezistent, ceea ce o face ideala pentru suprafetele de lucru din bucatarii. In plus, la comanda, i se pot aplica tratamente antibacteriene, ce sporesc astfel igiena.

Sticla vopsita poate imbunatati calitatea unui spatiu prin integrarea unor elemente de iluminat, sub forma de benzi de lumina sau led-uri. Prin luminare sau oglindire, o incapere va deveni din punct de vedere optic mai mare, dar si mai spectaculoasa.

Dezavantaje
Se refera in primul rand la riscul de spargere. La fabricare, sticla vopsita este securizata prin incalzire si racire brusca, insa acest lucru nu o face rezistenta la socuri sau lovituri. Dupa montarea panoului, ustensilele trebuie folosite cu mare atentie pe suprafata de lucru.

Montarea panourilor de sticla vopsita reprezinta o operatiune delicata, care trebuie facuta de catre persoane calificate. De asemenea, este extrem de important ca masuratorile sa se realizeze cu exactitate, deoarece se lucreaza cu panouri de mari dimensiuni.

Prin varietatea de culori si pattern-uri, sticla vopsita asigura calitate oricarei amenajari. Intretinerea usoara, exploatarea sigura si diversele dimensiuni ale panourilor din sticla vopsita sunt criterii care justifica utilizarea atat de frecventa a acestui material de la amenajari pana la produse de mobilier.

Text: arh. George Tatulea

Tel.: 0728.554.112

www.a7arhitectura.com

Related posts

Hainele și accesoriile vestimentare – altfel de elemente decorative pentru casa ta

Adina Meyers

Stilul industrial: tapet concrete, mobilier și finisaje

Adina Meyers

Când decorul tonic întâlneşte funcţionalitatea

Adina Meyers