Amenajare baie Amenajari Interioare

De la utilitate la eleganță – Descoperă tendințele actuale în designul obiectelor sanitare

În perioada contemporană, baia nu mai este văzută doar ca o zonă de tranzit, ci a devenit nucleul vieții cotidiene. Tocmai de aceea, din ce în ce mai des, se acordă o mare importanță mobilierului și obiectelor sanitare pentru baie, în încercarea de a alege un stil unic, în armonie cu restul casei.

O baie poate fi amenajată cu elemente care pot face diferența și pot crea un spațiu exclusivist și confortabil. Noile tendințe arată că designul unei băi trebuie să includă, pe lista de priorități, obiecte sanitare care depășesc limita de funcționalitate.

Ne orientăm din ce în ce mai mult către produse concepute pentru a fi practice, dar care să se potrivească și designului spațiului disponibil. Obiectele sanitare trebuie alese ținând cont de formă, culoare, estetică și calitatea produsului, fără a uita însă de caracteristicile care vor face baia funcțională și practică.

Este recomandat să ai de la început idei bine definite în ceea ce privește obiectele sanitare pe care le vei achiziționa, nu numai pentru a selecta cele mai bune produse, ci și pentru că există o serie întreagă de lucrări de zidărie care trebuie luate în considerare, mai ales dacă amenajezi o baie nouă sau renovezi complet una existentă, ținând cont de amplasarea anterioară a obiectelor sanitare.

Poți alege din diverse opțiuni de amenajare: există multe modele și culori care pot fi luate în considerare pentru a crea baia visurilor tale. Dacă preferi stilul clasic, poți opta cu ușurință pentru obiecte sanitare clasice, cu linii elaborate și culori neutre precum albul; dacă dorești să îndrăznești cu un stil ultra modern, există multe soluții pentru cei cărora le place să se joace cu formele și culorile; poți opta pentru obiecte sanitare cu forme geometrice neobișnuite, dar simple, și culori precum negru sau gri.

Design, culoare, formă și tradiție pentru o baie unică

Cea mai clasică alegere în amenajarea unei băi ar putea fi obiectele sanitare pe podea; acestea nu se demodează niciodată și se potrivesc bine în orice mediu..

Pe germanquality.ro există nenumărate obiecte sanitare cu montaj pe podea, clasice sau moderne, ca să nu mai vorbim de modelele clasice din colecții retro, aduse în actualitate prin profilele rotunjite. Iubitorii stilului pur vintage pot alege colecția Globo Paestum, care este descrisă de un aspect tradițional inconfundabil.

Lavoar baie suspendat Globo Paestum 62×52 cm – GQS German Quality

Obiecte suspendate pe perete pentru un design modern

Datorită formelor ultramoderne, care se deosebesc clar de liniile mai clasice, dar și pentru caracteristicile practice de economisire a spațiului, obiectele sanitare suspendate sunt cele mai căutate în ultima vreme. Tendințele momentului sunt orientate mai ales spre alegerea unor obiecte sanitare confortabile, dar funcționale: mulți aleg lavoare, vase WC și bideuri suspendate care, pe lângă valoarea estetică incontestabilă, transmit uneori un sentiment de prospețime.

Seria Roca The Gap de pe germanquality.ro se adaptează tuturor băilor moderne având un design atât compact, dar și funcțional. Liniile minimaliste și elegante ale acestei colecții reușesc să atragă atenția într-un mod subtil, dar rafinat. 

Vas WC suspendat Roca The Gap 35×54 cm evacuare orizontala – GQS German Quality

Așadar, alegerea corectă a obiectelor sanitare poate să ofere un plus de confort, dar și să reflecte personalitatea și gusturile individuale ale oricărui proprietar!

Related posts

6 tendinte preferate de designerii de interior pentru 2020, dar si pentru anii urmatori

Adina Meyers

Cabana idilica la marginea padurii

Adina Meyers

„Evadare in culori”, un proiect de amenajare semnat Gavia Concept

Adina Meyers