Decor Home LifeStyle

Trend: designul floral, din ce în ce mai apreciat. Românii iubesc florile exotice – FOTO

Preferințele românilor în materie de flori au evoluat de la buchete de crizanteme la aranjamente florale exotice, cu strelizia sau orhidee wanda.

Când ai luat flori ultima dată? Tipologia clienților florăriilor online

În 2010, când conceptul de florărie online era la început, primii clienți erau persoane conectate la tehnologie: tineri, persoane care lucrau în corporații sau în domeniul IT, expați. Odată cu evoluția firească a domeniului online, clienții s-au împărțit în altfel de categorii:

romanticii – care comandă soțiilor/iubitelor flori pastelate, diafane,

cuceritorii – care preferă buchetele impresionante de trandafiri și, de obicei, vin și cu o cerere în căsătorie,

clienții corporate – care sunt de altfel și cei mai pragmatici, plasând comenzi din timp pentru momentele speciale din an (zile de naștere, sărbători, lansări de produse, evenimente proprii etc).

„Perioada pandemiei, o perioadă diferită de orice am trăit, a conturat o tipologie nouă de clienți: clientul care caută să se conecteze cu cei dragi, indiferent unde se află. Aici intră atât clienți care apreciază rapiditatea livrării – în două ore, oriunde în țară – dar și faptul că pot alege pe site un cadou complet pentru cineva drag, cât și cei din diaspora, care nu au putut să-i viziteze pe cei dragi în aceste luni”, a precizat Marina Popescu director general Floria.ro.

Cum au evoluat preferințele românilor în materie de flori

Nu doar tipologia clienților s-a modificat, ci și preferințele acestora. Dacă în 2010-2012 se cereau cu precădere buchete de garoafe, coșuri de crizanteme sau, cel mult, buchete de tradafiri roșii, în 2013-2015 a urmat o perioadă excentrică, cu trandafiri albaștri, trandafiri curcubeu, aurii sau cunoscutele orhidee în cutie.

În ultimii ani, cererea s-a rafinat, iar atenția clienților s-a îndreptat către flori exotice, către varietăți deosebite ale unor flori considerate clasice, cum ar fi tradafirii Pink Mondial, Cool Water sau garoafele Antique.

„Cele mai populare flori acum sunt hortensiile și bujorii, iar din speciile exotice protea și ozoth. Preferințele au evoluat și în privința formelor – s-a renunțat la buchetele perfect rotunde sau în cascadă – sau a cromaticii. Acum sunt la fel de populare și buchetele unde domină verdeața, de exemplu. Clienții sunt atenți la trenduri, urmează tendințele internaționale, iar designul floral este din ce în ce mai apreciat”, a exemplificat Marina Popescu.

Plante de apartament

De asemenea, clienții au început să comande în ultimii doi ani tot mai multe flori pentru acasă, iar anul acesta se remarcă un trend spre plantele verzi, de apartament, influențat de perioada de distanțare socială, care a reîndreptat atenția spre înfrumusețarea interioarelor și aducerea naturii în casă.

Related posts

Desert de sezon: prajitura cu gutui

Adina Meyers

Lansarea colectiei couture100%.RO

Adina Meyers

Franke – un nou showroom in Cluj Napoca

Adina Meyers