LifeStyle

Cum alegi acvariul perfect dintr-un petshop online

Pentru oamenii care iubesc animalele, dar nu au timp sau spatiu pentru a avea o pisica sau un caine, un peste poate fi animalul de companie perfect. Nu numai ca necesita o intretinere usoara si ieftina, dar culorile lor speciale pot lumina orice casa. Pestii sunt, de asemenea, animale de companie perfecte pentru persoanele cu alergii, sau pentru copii mici care trebuie sa invete sa aiba grija responsabil de un animal.

Inainte de a cumpara pestii din petshop-ul din mall sau dintr-un petshop online, este bine sa iei in calcul mai multe aspecte, cum ar fi spatiul in care vei amplasa acvariul. In functie de spatiul disponibil vei stii cat de mare va fi acvariul si cat de complex. Nu trebuie sa iti faci prea multe griji. Poti gasi foarte usor modelul dorit de acvariu si intr-un petshop online. De altfel, astazi un petshop online este locul ideal pentru orice pasionat de animale de companie, oferind o gama larga de produse pe care le poti achizitiona usor, printr-un simplu click. Aici poti gasi produse pentru caini, pisici, reptile, animale de ferma, pasari, iepuri, hamsteri sau pesti.

Revenind la pesti si acvarii pentru pesti, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in calcul inainte de a cumpara un acvariu.

1. Marimea conteaza

Este indicat ca acvariul sa fie cat mai mare. Trebuie sa stiti ca un acvariu mai mare este mai usor de intretinut decat unul mic. Serios. Asta pentru ca pestii fac multa mizerie, excremente, hrana neconsumata etc. Cand aceasta mizerie se descompune, lasa in apa chimicale care sunt toxice pentru pesti. Acesta este principalul motiv pentru care este nevoie sa schimbam apa des.

Toate aceste chimicale se raspandesc mult mai repede intr-un acvariu mai mic. Este ca si cum ai arunca o lingurita de cafea intr-o ceasca de cafea si o alta lingurita de cafea intr-o piscina plina cu apa. 

Astfel, un acvariu mai mare va fi mai usor de intretinut mai ales pentru cei care nu au experienta in a ingriji un peste.

2.Unde amplasati acvariul

Daca acesta este primul tau acvariu, va recomand sa il amplasati intr-un loc vizibil, in apropierea unei prize. De asemenea, este important ca indiferent de marimea acvariului, locul in care l-ai amplasat, sa iti permita accesul din partea de sus a acvariului. Mai trebuie sa stii ca schimbarile de temperatura pot stresa pestii care astfel pot muri. De aceea, daca pozitionati acvariul la geam, aveti grija sa il asezati langa un geam pe care nu obisnuiti sa il deschideti. Prea multa lumina va duce la inmultirea algelor din acvariu.

Tinand cont de toate aceste detalii, locul de amplasare al acvariului si marimea lui te vor face sa iti dai seama daca ai nevoie sau nu de un suport dintr-un petshop online, pe care sa amplasezi acvariul.

3.Ce pesti ai

Uneori nu te gandesti ca pestisorul pe care l-ai cumparat va creste. De aceea trebuie sa iei in calcul marimea acvariului. De exemplu, un peste auriu se potriveste perfect cand il cumperi intr-un bol de sticla, dar la maturitate acesta ajunge la 12 cm. Astfel, bolul in care l-ati vazut cand l-ati cumparat nu va mai fi suficient.

De asemenea, nu intotdeauna pestii mici se simt confortabil in acvarii mici. Este indicat sa va interesati de „temperamentul” lor pentru a stii ce fel de acvariu sa cumparati.

 

Related posts

Peste 2.500 de spectatori au participat la Centenarul Filmului Românesc de la Oradea

Adina Meyers

Ziua ADN la Muzeul Antipa

Adina Meyers

(P) Rowenta Steam Force – semnătura ținutelor glam din această primăvară

Adina Meyers