Home LifeStyle Practic

Secretele „murdare” din bucătărie! Trucuri geniale pe care să le aplici

Maestrul Anthony Bourdain a dezvăluit din secretele incomode ale meseriei de bucătar. În cartea sa Kitchen Confidential, masterchef-ul dezvăluie experienţa din restaurantele fiţoase din New York, dar regulile se aplică în restaurantele din întreaga lumea.

În ce zile ale săptămânii este bine să mergi la restaurant

Anthony Bourdain spune că ideal ar fi să mergi de marţi până joi. De regulă, în ziua de luni chef-ul restaurantului este liber, iar marţi este odihnit şi pregătit să dea tot ce are mai bun pentru clienţii localului. Vineri şi sâmbătă mâncarea este proaspătă, dar localurile sunt aglomerate, astfel încât chef-ii şi bucătarii nu pot acorda prea multă atenţie fiecărui fel de mâncare comandat.

Pâinea este frecvent reciclată de la mesele altora

Refolosirea pâinii este un obicei răspândit în tot sectorul gastronomic. Este chiar banal ca un picolo care vede la o masă un coş cu pâine nefolosit să-l ia şi să-l pună în faţa altor clienţi. Când aceştia nu-l văd, evident.

Nu mânca niciodată în restaurante cu toalete murdare.

Băile sunt relativ uşor de curăţat, spre deosebire de bucătării unde există ustensile, cuptoare, frigidere. Dacă angajaţii nu au fost în stare să păstreze toaletele curate, atunci vă daţi seama ce este în bucătăriile lor.

De ce este bine să fii politicos cu chelnerii?

Chelnerul ştie dacă un peşte nu este proaspăt sau de câte zile aşteaptă în frigider o bucată de carne. Dacă v-aţi purtat bine cu el, măcar prin limbajul trupului, s-ar putea să vă ajute să evitaţi să comandaţi ceva ce el nu ar mânca niciodată.

Nu este bine să comanzi peşte în ziua de luni

Mai mult ca sigur, chef-ul acelui restaurant a comandat peştele joi, pentru a-i fi livrat vineri dimineaţă. „Luni e seara valorificării, în care tot ce rămas din weekend este gătit şi vândut în speranţa unui profit”, scrie Bourdain.

Related posts

Cum poti folosi in casa ta panourile decorative obtinute prin taierea cu laser

Adina Meyers

Si tu poti deveni o persoana matinala

Adina Meyers

Saint-Gobain Rigips se bucura sa primeasca diploma de excelenta oferita in cadrul Premiilor anuale EURO-Constructii 2015

Adina Meyers