LifeStyle

Trei studenti timisoreni calificati in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab. Voteaza-i si poti castiga o excursie la Paris!

Etapa de votare pentru semifinalele concursului international Electrolux Design Lab se apropie de final. In acest stagiu, Romania este reprezentata de trei studenti timisoreni, care concureaza cu proiecte din toata lumea. Ei pot fi sustinuti prin voturi pana pe 15 octombrie.

Toti cei care isi voteaza proiectele preferate pe platforma dedicata concursului www.electroluxdesignlab.com pot intra in cursa pentru o excursie de 2 persoane la Paris daca, dupa validarea votului, raspund la intrebarea „Ce inseamna o locuinta sanatoasa pentru tine?”. Intrebarea este afisata dupa confirmarea fiecarui vot, pe aceeasi platforma. Juriul Electrolux va alege cel mai bun raspuns, determinand astfel castigatorul excursiei la Paris.

Premiul consta in asigurarea transportului si a doua nopti de cazare pentru doua persoane in Paris, dar si invitatia de a participa la Gala Electrolux Design Lab din 12 noiembrie. Astfel, norocosul castigator se va bucura, alaturi de cineva drag, de o experienta deosebita in Paris si va putea lua parte la evenimentul in care se va anunta castigatorul concursului international de design, editia 2014.

In acelasi timp, fiecare vot aduce proiectele mai aproape de premiul „People’s Choice Winner”. Cel mai votat proiect la nivel international va castiga acest premiu, ce consta in 1.000 de euro. In semifinale, juriul international Electrolux va selecta cei 6 finalisti ai competitiei.

Cele trei proiecte romanesti s-au bucurat de un mare succes in etapele anterioare ale competitiei, clasandu-se pe primele locuri in topul favoritelor publicului.

  • Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente. Proiectul poate fi votat accesand sectiunea Culinary Enjoyment;

  • Proiectul INSTANT CLEANING GLOVE al lui Stefan Bogdan, din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut. Proiectul poate fi votat accesand rubrica Fabric Care;

  • Proiectul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, reprezinta o sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile. Proiectul poate fi votat accesand sectiunea Culinary Enjoyment;

Proiectele romanilor inscrisi in aceasta noua etapa pot fi vizualizate si votate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications si selectand una din cele 3 rubrici ale concursului. Pentru inregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook. Pe adresa mentionata va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validarea votului.

Proiectele inscrise in semifinale concureaza pentru premiul intai al competitiei Electrolux Design Lab, un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.

 

Related posts

Ce poți și ce nu poți consuma în timpul unei diete pentru a avea rezultate optime de slăbit

Adina Meyers

Prăjiturele în formă de inimioară

Adina Meyers

Curatenie eficienta de Pasti

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe