Fuga de aglomerarile urbane si reapropierea de natura au condus la noi moduri de locuire, mai ingenioase si mai ecologice. Un bun exemplu il constituie casele plutitoare.

In timp ce multe locuri din lume folosesc acest tip de case, formand cartiere plutitoare, iar existenta lor merge foarte departe in timp, aceasta propunere poate fi durabila si tentanta pentru cei care isi doresc o altfel de viata.

Cea mai mare comunitate de case plutitoare din lume se afla in apropiere de centrul orasului Amsterdam, acesta fiind afectat de variatia nivelului marii.

Cele mai multe forme au la baza proiectului utilizarea de panouri solare, care includ un sistem de exploatare a puterii mareelor, ce acopera nevoia de caldura si electricitate atat ziua, cat si noaptea.

De asemenea, casele plutitoare folosesc un sistem de desalinizare a apei, transformand-o in apa potabila, precum si unul de reciclare si filtrare a apei evacuate din toalete.

Mai mult decat a promova un mod alternativ de a trai, casele plutitoare reprezinta o modalitate viabila la schimbarile climatice, fiind totodata compatibile cu stilul de viata al omului modern. 

Related posts

Amenajarea mansardei pentru iarna

Adina Meyers

Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași

Adina Meyers

Care sunt actele necesare la înscrierea în Programul “Casa Verde Plus”

Adina Meyers