Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Transformati-va balconul in terasa

Chiar daca nu aveti o terasa spatioasa la indemana va puteti transforma balconul in loc de relaxare. Astfel spatiul folosit, pana acum doar pentru depozitarea lucrurilor nefolositoare, va devein locul preferat al întregii familii.

Cu un efort minim va puteti crea in propria casa o particica de “rai” de care sa va bucurati ori de cate ori simtiti nevoie de cateva minute de relaxare. Tot ce aveti nevoie sunt finisaje de calitate, un mobilier specific pentru terase, accesorii si vegetatie din abundenta.

Ca o idee de amenajarea puteti opta pentru amplasarea unor grilaje din lemn pe lateralele balconului pe care sa lasati sa se catare, in voie, plante decorative. Un plus de distinctie pe timpul noptii puteti da cu ajutorul unor felinare sau spoturi decorative iar zona poate fi intregita prin detalii din fier forjat.

O alternativa sunt accesoriile ornamentale rustice, cum ar fi vasele din ceramica sau mobilierul din rachita. In cazul in care doriti un spatiu modern, optati pentru simplitate si finisaje pretioase cum sunt marmura sau pielea.

Vitraliile sunt alt amanunt care da distinctie unui spatiu deschis. In plus, puteti renunta la peretele care desparte camera de zi de fostul balcon si astfel creati un spatiu deschis care va permite sa primiti musafirii sau sa serviti masa intr-un cadru atractiv. In aceasta situatie, balconul poate fi folosit, cu succes, si drept spatiu de joaca pentru copii, aici lumina invadand locul cu generozitate.

In cazul in care aveti prevazut un buget mai mare pentru transformarea balconului, puteti intregi atmosfera cu ferestre panoramice pe care sa le puteti deschide larg in zilele insorite si care, in acelasi timp, sa va permiuta sa va relaxati aici si atunci cand ploua sau cand temperaturile se apropie de limita inghetului. Un alt avantaj al unei astfel de amenajari este ca veti contribui la infrumusetarea fatadelor constructiilor.

Related posts

Cum construieşti pas cu pas o pergolă?

Adina Meyers

Închiderea balcoanelor de la parter cu sau fără acordul vecinilor?

Adina Meyers

7 motive pentru care merita sa amenajezi o curte interioara

Adina Meyers