Amenajari Interioare

Transforma-ti apartamentul mic intr-unul frumos si functional. Partea I

Traiul in oras are multe avantaje, cum ar fi accesibilitatea la evenimente culturale, restaurante si transport public, dar si dezavantaje, precum preturile ridicate ale proprietatilor, care ne determina sa locuim in apartamente mici.

Totusi, iubim spatiile mici din mai multe motive: pentru ne costa mai putin intretinerea; pentru ca sunt intime, cochete si practice; pentru ca ne forteaza sa remodelam, organizam si reducem acumularea de obiecte; pentru ca ne provoaca permanent creativitatea.

Cum transformi un apartament mic intr-unul frumos si functional, pentru care sa fii apreciat?

Iata cateva trucuri pe care le recomandam clientilor nostri care, asa cum este si firesc, doresc sa traiasca in stil si confort, chiar daca spatiul pe care il detin este unul redus.

Chiar daca locuiesti cu chirie, fa ca spatiul sa iti apartina, sa te reprezinte, din moment ce tu esti cel ce traieste acolo. Un strat de vopsea este o investitie mica, dar conteaza. La fel si draperiile noi, care vor face o mare diferenta. In schimb, o pardoseala noua implica o investitie mai mare, care, de multe ori, nu iti este la indemana.

Nu te pripi cand achizitionezi un obiect de mobilier. Nu cumpara din capriciu, ci alege ceea ce iti confera cea mai mare placere. E foarte important sa intelegi ca vei trai cu acel obiect multi ani. Pune-ti multe intrebari in legatura cu el: „ce aduce in plus vietii mele?”, „care este frumusetea, functiunea lui?”. Gandeste-te totodata la durabilitatea lui. Asuma-ti spatiul interior si imbratiseaza ideea de a trai inconjurat de lucruri care te reprezinta.

Reinventeaza functionalitatea obiectelor vechi. Apreciaza si valorizeaza ceea ce ai. Nu te feri sa cumperi un obiect folosit pe care sa il imbunatatesti.          

Nu iti fie teama sa renunti la obiecte. Daca ai un lucru care nu iti confera placere, scapa de el. In cazul in care, in trecut, ai facut o greseala in alegerea unei piese de mobilier, iti vei aminti de acest lucru in fiecare zi.

Aplica gandirea reductiva. Analizeaza spatiul cu o privire critica. Traieste dupa regula Coco Chanel: „cand accesorizezi, rasuceste-te si priveste-te in oglinda, dupa care inlocuieste orice iti atrage atentia”. Aplic-o si in amenajarea interiorului tau. Ideal ar fi sa nu ai niciodata mai mult de cinci piese intr-o camera, pentru a evita aglomerarea. De exemplu, in living ai nevoie de o masa, o lampa, o canapea, o biblioteca si o comoda tv, adica doar de piesele de baza.

Pastreaza o paleta simpla de texturi. Cu siguranta, te vei simti mai confortabil daca vei folosi materiale si texturi naturale. De exemplu, lemnul contine un element organic care incalzeste un spatiu mic fara sa il domine.

Text: Ana Vasile & Claudia Oprea

Claudia Oprea: 0744-431.294

Ana Vasile: 0724-808.234

office@zigzagworkshop.ro

zigzagworkshop.ro

Related posts

Tendințe: cum vor arăta interioarele în 2020

Adina Meyers

Importanta luminii in amenajarea interioara

Adina Meyers

Trucuri pentru amenajarea unui dormitor

Adina Meyers