Fie ca este deschis sau inchis ori cu influente de gri, galben sau albatru, verdele este cel mai “vanat” in materie de design interior in aceasta perioada a anului. Pe langa faptul ca este considerata o culoare la moda, designerii stiu ca prin colorarea peretilor in verde sau prin alegerea de decoratiuni de aceasta culoarea, vor obtine, intr-un mod foarte facil, un interior relaxant si odihnitor care va fi apreciat de toti membri familiei.

Specialistii sustin ca verdele este una dintre putinele culori care au proprietatea de a nu modifica vizual, sub nicio forma, interioarele. Cu alte cuvinte, verdele nu mareste si nici nu micsoreaza optic incaperile, asa cum se intampla in cazul altor culori.

Cel putin asa sustin designerii care, inspirati de curentul eco, au declarat verdele culoarea sfarsitului de an 2010 in materie de decoratiuni interioare.

Chiar daca este o culoare in trend, designerii va recomanda sa nu exagerati colorand o incapere complet in verde ci sa asigurati “accentele” cu aceasta culoare. Recomandarea noastra este, daca doriti sa combinati mai multe nuante in amenajarea unei incaperi, sa alegeti maximum trei culori de acelasi tip – cald sau rece – si o culoare contrastanta. In caz contrar riscati sa transformati spatiul intr-unul extrem de obositor. Verdele se combina excelent cu alb si negru iar, pentru un interior nonconformist puteti opta pentru oranj, violet si galben.

In ceea ce priveste incaperile in care este recomandat sa colorati peretii in verde, designerii vorbesc, in special, de bai si dormitoare, acolo unde aveti nevoie de relaxare si odihna. In aceste incaperi, verdele este recomandat pentru zugravirea peretilor sau pentru obiectele de mobilier sau decoratiuni interioare.

Atunci cand alegeri nuanta de verde pe care doriti sa o folositi tineti cont de amploarea spatiului. Intr-o camera mica si intunecoasa este bine sa folositi nuante calde, deschise, in timp ce intr-unamare si luminosa mai potrivite sunt culorile tari. O camera inalta poate deveni din punct de vedere optic mai joasa, daca tavanul este vopsit cu o alta culoare decat pereti, in special una puternica.

 

Related posts

Tapetul, secretul unui decor exclusivist al casei tale: 8 modele pentru fiecare încăpere

Adina Meyers

Esti in cautarea unui boiler electric dar nu stii la ce sa fii atent inainte de a merge la cumparaturi?

Adina Meyers

3 aparate care te pot ajuta sa intretii curatenia atunci cand ai un timp limitat

Adina Meyers